Tuhel menja poziciju Nejmaru - sad je desetka

Izvor: Mondo, 26.Sep.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuhel menja poziciju Nejmaru - sad je "desetka"

Pari sen Žermen u nastavku sezone, ako eksperiment uspe, u potpuno novom ruhu i s novom ulogom za najskupljeg igrača današnjice.

Tomas Tuhel pokušava da pronađe rešenje kojim će do izražaja doći kvaliteti SVIH njegovih napadača, a najnovija ideja je da Nejmar promeni dosadašnju uobičajenu poziciju.

Od Nejmara smo do sada navikli da najčešće igra na mestu levokrilnog napadača, mnogo ređe na desnoj strani, a ideja nemačkog stručnjaka jeste da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Brazilac pređe na poziciju "desetke", iza Kilijana Mbapea i Edinsona Kavanija.

Na mestu plejmejkera igrao je i u drugom poluvremenu meča protiv Rena (3:1) kada su u nastavku pobedu doneli Toma Menije i Erik Maksim-Šupo Motan.

"Njemu se sviđa da igra na toj poziciji, a sviđa se i nama. Uključen je tako u svaki napad, ne samo u one koji kreću s leve strane. Na tom mestu ima nešto više slobode i u središtu je igre, a mi ćemo se truditi da ga uključimo u sve naše napade", rekao je Tomas Tuhel koji osim uloge Nejmaru mora da smiri i njegov temperament.

Brazilski fudbaler, koji je prošlog leta stigao iz Barselone u rekordnom transferu od 222 miliona evra, nije dobio niti jedan glas u izboru za najboljeg igrača godine (FIFA The Best) i željan je da se u toku naredne sezone dokaže kao pravi naslednik Ronalda i Mesija.

"Ako ga uključimo - realnije je da ćemo stvarati više šansi. Tako razmišljam o svim igračima, šta želimo od njih i šta možemo dobiti od njih", kazao je Tuhel i dodao:

"Mislim da će biti dobro za nas ako Nejmar bude igrao u sredini".

Videćemo kako će to izgledati ove srede protiv Remsa, Nice u subotu, odnosno Crvene zvezde u Ligi šampiona (sreda, 18.55 - svi mečevi na TV Arena Sport, 4 meseca besplatno na mts TV). Naravno, ako Nejmar bude igrao te utakmice...

Pratite nas i na Instagram profilu MONDO Sport!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.