Izvor: MozzartSport.com, 15.Apr.2021, 03:21

Tuga u Porto Alegreu: Gremio izvisio za Kopa Libertadores (VIDEO)

Opet poraz od Ekvadoraca

Razočaranje u Porto Alegreu. Ogromno kao tamošnja Arena. Gremio neće igrati u narednom izdanju Kopa Libertadores.

Iako je važio za blagog favorita u dvomeču sa Independijenteom del Vale, brazilski predstavnik je poražen u oba meča, pa je sezonu koja praktično još nije ni počela već sam sebi učinio teskobnom. Posle poraza u prvom susretu, u pragvajskom Asunsionu (1:2), Gremio je na svom terenu doživeo identičan neuspeh u poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << krugu kvalifikacija i neće igrati grupnu fazu južnoameričke verzije Lige šampiona. Podsećanja radi, to takmičenje je osvojio 2017. godine.

Beše nekad. Ostadoše uspomene. I žal da je moglo da bude drugačije, pošto je domaćin već u 22. minutu revanša postigao gol koji mu je, u tom trenutku, garantovao prolaz. Veliku inicijativu Gremija krunisao je 22-godišnji vezista Žan snažnim šutem sa 20-ak metara i tad je delovalo da sve ide na vodenicu plavo-crnih.

Sve do nadoknade prvog dela, kad je 28-godišnji Kristijan Ortiz najpre iznudio slobodan udaraca, a onda sa 25 metara ispalio projektil u rašlje, poravnao na 1:1 i gostima doneo i rezultatsku i psihološku prednost. Gremio u nastavku nije bio opasan kao u prvih 45 minuta, Ekvadorci su kontroisali zbivanja na terenu, posao im je olakšan isključenjem iskusnog veziste Majkona u 63. minutu, a već u 66. stigla je presuda. Genijalno proigravanje Lorenca Faravelija dočekao je Ortiz i sjajnim pogotkom, drugim na meču, lansirao Independijente del Vale u grupnu fazu Kopa Libertadores.

Tamo će mu rivali biti brazilski Palmeira, argentinski Defensa i Justisija, te peruanski Universitario.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.