Tuča kraj bazena, divljanje navijača, nelegalni OKS

Izvor: Blic, 31.Dec.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča kraj bazena, divljanje navijača, nelegalni OKS

Ključalo je u bazenu i pored njega, na fudbalskim terenima i na tribinama, ali i u forumima koji vode srpski sport. Godina za nama ostaće u svesti poklonika nadmetanja odvažnih, ambicioznih i veštih po brojnim skandalima koji su intrigirali javnost, stizali do sudnica i bacali u senku blistave rezultate srpske sportske mladosti.

Odlazak Zvezdana Terzića

Predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanu Terzić izgubio se trag početkom 2008. Pod izgovorom da odlazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na stručno usavršavanje u Ameriku napustio je zemlju, zatim poručio da u Londonu leči povredu sa skijanja u Francuskoj, a 12. marta sa nepoznate adrese podneo ostavku i potvrdio da se neće vraćati! U međuvremenu, MUP Srbije je raspisao poternicu za njim zbog prisvajanja novca od transfera Grubača, Stanića i Ivanovića.



Tuča Šefika i Šapića


Tuča vaterpolista Denisa Šefika i Aleksandra Šapića na Olimpijadi u Pekingu, u početku sakrivena saopštenjem VSS o slučajnoj povredi golgetera, izbila je na videlo. Ispostavilo se da su se 22. avgusta sporečkali i da je Šefik udario kolegu, a ovaj u padu niz stepenice polomio fibulu desne noge! Razlog: Šapićeva optužba da je naš golman prodao utakmicu Crnogorcima u finalu EP u Malagi. Pet dana kasnije u kući vaterpola zvanično su se izmirili, bez rukovanja (!) i izjavili kako samo oni znaju šta se desilo.



Protesti zbog robije navijača


Presuda od deset godina zatvora navijaču Urošu Mišiću, doneta 10. septembra zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića, izazvala je talas protesta „delija", ali i reakciju prvotimaca crveno-belih! Na tribinama se pojavio transparent sa pretnjom sudiji Lazoviću koji je izrekao kaznu, a Zvezdini igrači su na utakmicu sa Jagodinom istrčali u majicama sa natpisom „Pravda za Uroša". Uprava kluba se ogradila, a disciplinski sudija Superlige kaznio je crveno-bele sa ukupno 27.000 evra!



Đorićeva otpremnina


Fudbalsku scenu 24. decembra je uzburkala vest da će Milovan Đorić koji za godinu dana odlazi u penziju biti ispraćen otpremninom od čak 50.000 evra! U FSS su odgovorili da je prvi deo od 20.000 nadoknada za neisplaćenu nagradu iz 2006. za odlazak na Svetsko prvenstvo, a da mu ostatak sleduje za zasluge, između ostalog zato što je tragajući za talentima po Srbiji uništio dva privatna automobila.



Rukovodstvo OKS nelegalno


Kraj godine obeležila je presuda Drugog opštinskog suda u Beogradu da je izbor rukovodstva Olimpijskog komiteta SCG iz 2005. bio nelegalan! Tužitelj Filip Cepter je na čelu olimpijskog pokreta proveo samo četiri meseca, a zatim 12. jula bio zamenjen Ivanom Ćurkovićem zbog namere da smeni generalnog sekretara Predraga Manojlovića i postavi Miloša Srejovića. Presuda je stigla u jeku priprema izborne sednice koja će 24. februara birati između Ćurkovića i novog kandidata, legendarnog košarkaša Vlade Divca. Filip Cepter je najavio da se više neće uključivati u rad OKS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.