Troicki protiv Haneskua

Izvor: B92, 26.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki protiv Haneskua



Po završetku kvalifikacija za drugi ovogodišnji turnir iz masters serije koji u sredu počinje u Ki Biskejnu, Janko Tipsarević i Viktor Troicki dobili su protivnike protiv kojih će igrati u prvom kolu. Tipsarević će u četvrtak na startu takmičenja igrati protiv Jen Ksun Lua iz Kineskog Tajpeha, dok će protivnik Troickom, koji je uspešno prošao dva kola kvalifikacija, biti Rumun Viktor Hanesku.

Lu je trenutno 114. teniser sveta i u glavni žreb je ušao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kroz kvalifikacije. Najbolji plasman u karijeri bilo mu je 80. mesto pre godinu dana, a protiv Tipsarevića je do sada odigrao samo jedan meč. Bilo je to 2005. godine u Vimbldonu, kada je reprezentativac Srbije posle velike borbe pobedio rezultatom 3:2.

Ako u sredu ponovo bude bolji od Lua, Tipsarević će u drugom kolu igrati protiv 29. nosioca Španca Fernandra Veradska.

Hanesku na poslednjoj ATP listi zauzima 70. mesto, ali je pre nesto više od dve godine bio dvostruko bolje plasiran. On i Troicki do sada se nisu satajala, a Rumun će u meč ući kao favorit, jer je naš teniser trenutno 119. igrač sveta.

Ukoliko pobedi Haneskua, Toicki bi u drugom kolu igrao protiv šestog nosioca Amerikanca Endija Rodika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.