Izvor: Politika, 20.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trofeji porodice Pavlović

Deca bivšeg košarkaša Dušana nižu uspehe – sin Aleksandar u pohodu na NBA prsten, ćerka Marija kapiten osvajača "duple krune" za odbojkašice u Srbiji, a Nikoleta na dobrom putu da to isto uradi sa Lukom Bar u Crnoj Gori

Bar – Dušan Pavlović je bio jedan od najboljih košarkaša u istoriji Mornara iz Bara. Igrao je i za podgoričku Budućnost. Bio je centar, nebeskog skoka i prefinjene ruke. Preterano skroman, nesklon kompromisima i demagogiji bilo koje vrste, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u košarci nije postigao ono što je, objektivno, mogao.
Sa suprugom Nelom, rođenom Kovačević, ima troje dece. Kćerke igraju odbojku, sin košarku. Sve troje su vrhunski sportisti. Starija kćerka Marija (21) kapiten je osvajača "duple krune" u Srbiji, Poštara 064, mlađa kćerka Nikoleta (17), najbolja odbojkašica Luke Bar, ima priliku da, posle titule prvaka Crne Gore, ovoga vikenda u Kolašinu, osvoji i kup, a sin Aleksandar (23), sa svojim Klivlendom, bori se za titulu šampiona NBA lige.

Marija je već tri godine u Poštaru 064. Već posle prve godine dobila je lepo priznanje – kapitensku traku oko ruke.

– Uživala sam u protekle tri godine u Beogradu. Poštar 064 je najbolje organizovan klub u Srbiji, koji ima moćnog sponzora. Svi profesionalno izvršavaju svoje obaveze. Radujem se što će i Nikoleta ove sezone postati "poštarka".

Osvojile ste i prvenstvo i kup?

Mnogo teže je bilo u finalu kupa sa Crvenom Zvezdom nego sa Jedinstvom u finalu plej ofa. U kupu odlučuje samo jedna utakmica, a u plej ofu se igra na tri dobijene. Bez većih problema uspele smo da nadoknadimo neočekivan startni neuspeh na svom terenu sa Užičankama. A, pokazale smo da smo prava ekipa kada smo u taj breku sa Zvezdom uspele da pobedimo posle 6:11. Imale smo veoma dobar tim koji je vodio odličan trener Darko Zakoč.

Kakvi su planovi?

Želim da karijeru nastavim u Italiji ili Španiji. Za sada mi je najbliža Padova. Volela bih da upoznam Italiju i naučim italijanski jezik. Žao mi je što neću igrati sa Nikoletom i što neću biti u prilici da joj se nađem u prvoj godini posle odlaska od kuće, jer je malo osetljivija od mene i više vezana za porodicu. Ali, uverena sam da će se brzo snaći. Ona je veliki talenat, igra bolje nego što sam ja igrala kada sam imala 17 godina. Pre nego što pođem u inostranstvo završiću fakultet, jer mi je ostao samo diplomski ispit na Sportskoj akademiji. Naravno, ni za šta na svetu ne bih propustila naše zajedničke, porodične letnje dane u Baru, najlepšem gradu na svetu. Doći će i Saša.

Reprezentativne obaveze?

Zvali su me oba selektora i Terzić iz Srbije i Milačić iz Crne Gore. Nisam se odazvala nijednom pozivu, umorna sam, planiram da se ovog leta dobro odmorim.

A Saša?

Mislim da je ista situacija s njim. Imao je dugu, napornu sezonu, košarke mu je preko glave. Ipak, sve će biti jasnije kada se završi NBA liga i kad Saša donese konačnu odluku, kazala je Marija Pavlović, ljupka, vitka devojka, lepo vaspitana, uostalom, kao i njena sestra i brat.

Milan Vujović

[objavljeno: 20.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.