Trofej Đoan Gamper - Barsa rutinski sa Bokom (video)

Izvor: Sportske.net, 15.Avg.2018, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Trofej Đoan Gamper" - Barsa rutinski sa Bokom (video)

Fudbaleri Barselone slavili su u tradiocinalnom meču koji se pred početak svake sezone održava u čast jednog od osnivača katalonskog kluba.

Izabranici Ernesta Valverdea su nakon pobede u Superkupu Španije uspeli da dođu do trijumfa i tradicionalnom susretu "Trofej Đoan Gamper", koji Barsa održava svake godine pred početak sezone.

"Blaugrana" je ovoga puta ugostila Boku Juniors, kojoj je to šesti put da učestvuje na ovom susretu, a bilo je 3:0 (2:0) za prvaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Španije.


Poveli su golom novajlije Malkoma u 18. minutu, Brazilac je dobio loptu na levoj strani, namestio se na udarac iz ne baš najbolje pozicije u kaznenom prostoru rivala, ali je dobro šutirao i savladao protivničkog golmana za 1:0.

U 33. minutu se po prvi put u dresu Barse u statističke kolone upisao i Arturo Vidal, koji je zaradio žuti karton.

Samo šest minuta nakon što je Čileanac zaradio javnu opomenu, Lionel Mesi je duplirao prednost svoje ekipe, pravom majstorijom.

Krenuo je ka golu rivala kroz sredinu, pokušao je da uposli Munira, ali je pas presekao jedan od defanzivaca Boke. Ipak, lopta se odbila pravo u noge Argentincu, koji je na maestralan način iskoristio ovaj poklon, stuštio se ka golu Boke i lob udarcem matirao Andradu.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, odmah nakon pauze je Valverde napravio veliki broj promena, čak sedam igrača je napustilo teren.

Ipak, to nije usporilo Barsu, koja je u 67. minutu došla i do trećeg pogotka.

Rafinja je odigrao dupli pas sa Suarezom, izbio je nakon dobre lopte Urugvajca sam pred golmana Boke, prebacio ga je i onda lagano sproveo loptu u praznu mrežu. Zaista majstorski gol brazilskog fudbalera.

Do kraja nije bilo promene rezultata, te je Barsa po 41. put slavila u tradiocinalnom meču pod nazivom "Trofej Đaon Gamper".

Barselona: Ter Štegen, Roberto, Pike, Umtiti, Miranda, Vidal, Rakitić, Kutinjo, Mesi, Munir, Malkom

Igrali još: Silesen, Vermelen, Lengle, Semedo, Buskets, Artur, Rafinja, Dembele, Aklaser, Suarez

Boka: Andrada, Bufarini, Golc, Izkeirdos, Olaza, Nandez, Barios, Rejnoso, Vila Kano, Abila, Kardona

Igrali još: M. Zarate, E. Perez, K. Pavon, Almendra, Tevez, E. Mas

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.