Trka Kroz Srbiju, jubilarni 60. put

Izvor: RTS, 17.Jun.2020, 11:39

Trka Kroz Srbiju, jubilarni 60. put

Jubilarna, 60. međunarodna biciklistička Trka Kroz Srbiju voziće se od 31. avgusta do 3. septembra. U Novom Sadu je održana prva zvanična konferencija za medije povodom ovogodišnjeg takmičenja.
Prethodne godine Trka Kroz Srbiju proslavila je 80 godina postojanja. Ove, 60. izdanje jedne od sportskih manifestacija sa najdužom tradicijom u našoj zemlji.

"Mi ćemo se potruditi da bude jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prelep događaj, nadamo se samo da će biti lepo vremre i da će građani Novog Sada i svi ostali biti zadovoljni sa onim što smo mi kao organizatori uradili, a mi smo već prezadovoljni kako smo dočekani u Novom Sadu. Još jednom vam hvala i hvala svima na podršci", rekao je Vladimir Kuvalja, direktor Trke Kroz Srbiju.
Drugu godinu za redom, Trka Kroz Srbiju startuje iz Republike Srpske, to jest iz Istočnog Sarajeva.
"Sa Novim Sadom i gradonačelnikom Milošem Vučevićem imamo dobre i prijateljske odnose i izuzetno smo bili radosni kada smo čuli da je Novi Sad domaćin same završnice ovog tura", izjavio je Danko Vučetić, zamenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva.
Predstavništvo pored ove Trke Kroz Srbiju podržava i međunarodnu trku Beograd - Banjaluka, i tako na najbolji način pokazujemo da je saradnja Republike Srpske i Srbije na najvišem mogućem nivou", nadovezao se Mladjen Cicović, predstavnik Republike Srpske u Srbiji.
"Jako nam je važno izuzetno dobra saradnja sa Istočnim Sarajevom i Republikom Srpskom. Izuzetno nam je važan razvoj sporta i sportske infrastrukture u Republici Srpskoj", ističe Aranka Binder, zamenica pokrajinskog sekretara za sport.
Pored Istočnog Sarajeva, gradovi domaćini biće još i Zlatibor, Mionica, Požarevac, Beograd i Novi Sad gde ćemo na Trgu Slobode 3. septembtra dobiti i pobednika ovog jubilarnog, 60. izdanja.
"Ovo je izuzetan i turistički događaj kako za grad Novi Sad, tako i za našu zemlju, ali i za čitav region. Mi smo i usvojili na veću da je ovaj događaj od posebnog značaja za grad Novi Sad, istakao je Ognjen Cvijetićanin, član gradskog veća Novog Sada za sport i omladinu.
"Zahvaljujući ljudima iz Biciklističkog saveza, zahvaljujući kolegama iz republike Srpske i zahvaljujući jednoj lepoj organizaciji, opština Mionica je pokazala da može da bude velika tog dana, kada je domaćin jedne ovakve manifestadije", izjavio je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.
Na ovogodišnjoj, 60. Treci Kroz Srbiju nastupiće više od 170 vozača iz 30 svetskih zemalja. 
"Ova ekipa koja sprovodi i organizuje trku radi već godinama zajedno. Iako su to sve mladi ljudi, izuzetno su dobro organizovani", reči su Branka Banovića, predsednika Biciklističkog saveza Srbije.
Odmah po završetku trke, novi karavan sa istim brojem takmičara, započeće 4. septembra u Beogradu i 14. međunarodnu trku od naše prestonice do Banjaluke, koja će se takođe voziti četiri dana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.