Tripla kruna Benfike!

Izvor: B92, 18.Maj.2014, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tripla kruna Benfike!

Fudbaleri Benfike osvojili su triplu krunu u Portugaliji, jer su nakon Liga kupa i šampionata osvojili i nacionalni Kup.

Benfika je u reprizi finala Liga kupa nadigrala Rio Ave, minimalnim rezultatom u Lisabonu.

Gol za trofej postigao je već u 20. minutu Argentinac Nikolas Gaitan, koji je nakon razmene pasova sa Limom poslao sa ivice kaznenog prostora sjajan šut uz levu stativu.

Tako je Benfika nadoknadila gubitak sva tri trofeja iz prošle sezone, ali je savršenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godinu "orlova" upropastila Sevilja, koja je savladala lisabonski tim u finalu Lige Evrope na penale.

U osvajanju trećeg trofeja u godini Benfike učestvovao je samo jedan srpski reprezentativac.

Lazar Marković je ušao kao rezerva u poslednjih 20-ak minuta, dok u protokolu nije bio Filip Đuričić. Zbog povrede su odsustvovali Miralem Sulejmani i Ljubomir Fejsa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.