Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2021, 05:56

Tripl-dabl Jokića za tri četvrtine, Denverom se ori: MVP, MVP, MVP (VIDEO)

Još jedno maestralno izdanje srpskog centra i osma vezana pobeda Nagetsa

Ako Jokić nastavi sa ovakvim partijama, MVP trka bi uskoro mogla da postane dosadna. Denver je upisao osmu vezanu pobedu predvođen srpskim centrom, koji je u drugoj vezanoj pobedi nad San Antoniom (121:119) upisao 13. tripl-dabl u sezoni. I to za manje od tri četvrtine!

Na 65 sekundi do isteka trećeg kvartala imao je učinak od 20 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Svaka čast >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Džejmsu Hardenu, Džoelu Embidu, Lebronu Džejmsu i Demijanu Lilardu, ali ako nagrada za najkorisnijeg igrača ne završi u rukama 26-godišnjeg Somborca, to će biti prava nepravda.

Nastavio je Jokić svoj ples u najjačoj ligi pod obručima na planeti. U svom maniru je nonšalantno zatrpavao koš Mamuza, slao savršene lopte svojim saigračima i spajao ih sa koševima, a pritom gospodario i pod obručima. Do 59. tripl-dabla u karijere (54. u regularnom delu sezone), došao je za manje od tri deonice, da bi meč okončao sa 26 poena, 14 završnih dodavanja i 13 uhvaćenih lopti.

Da je gotovo nemoguće zaustaviti ga govore i procenti: pogodio je obe trojke koje je pokušao, ovog puta za promenu su ga sudije na liniju penala poslale "ćak" šest puta, pogodio je isto toliko bacanja, za dva je gađao 7/15 (47 odsto), ali često uz kontakt, iako su još jednom arbitri dozvoljavali nešto grublju igru protiv srpskog reprezentativca. Zakucavao je, kažnjavao svaki višak prostora koji mu Sparsi ostave, ponovo se poigravao i bio najbolji.

Nikola Jokic's sluggish pace is disrupting shot blockers' timing. pic.twitter.com/8ZWhY4c8bz

More wizardry from Nikola Jokic. You give him this kind of breathing room, and he’ll torch you all night. Look at the angle on that bounce pass. Just perfect. pic.twitter.com/DJUXoxTk8M

Too quick, Joker!

Nikola Jokic takes his defender for a spin! ????pic.twitter.com/M3A1UGSQEo

Od 14 asistencija pet je uputio ka Majklu Porteru, jednu manje ka Morisu. Šest njegovih dodavanja završeno je trojkama, još šest laganim polaganjima. Kada se sve sabere i oduzme, tokom vremena koje je proveo na parketu, asistirao je za polovinu poena svoje ekipe. Impresivno.

Nikola Jokic had 14 assists, of which 5 went to Michael Porter Jr and 4 to Monte Morris. Six of Jokic's assists led to 3-pointers and another six to shots at the rim. He assisted half of Denver's baskets while on the floor tonight. pic.twitter.com/KPsyl8phsR

Denver je večeras vodio od početka do kraja susreta, iako je u finišu ekipa Grega Popoviča uspela da napravi dramu. Prednost Nagetsa posle prvih 12 minuta iznosila je 10 poena, do poluvremena je porasla za pola koša. Posle kratkog pada u igri domaće ekipe, razlika je pred odlučujuće period bila 13 poena u korist domaćina, ali uspeo je to San Antonio da sustigne. Zakazala je odbrana ekipe iz Kolorada, Vajt, Džonson i Derozan su vezali sedam poena i na ulasku u poslednja dva minuta deficit sveli na četiri. Usledila je trojka Vajta posle dva Jokićeva penala, pa potom dva precizno realizovana bacanja Derozana i dvojka odličnog plejmejkera Mamuza. Prednost ekipe Majka Melouna se istopila u poslednjih 60 sekundi na samo pola koša. U penal završnici su potom precizni bili Barton i Vajt, Porter je bio polovičan, ali to je bilo dovoljno za trijumf.

Džokera je večeras u korak pratio Majkl Porter sa 22 poena i 10 uhvaćenih lopti, odličan je bio i Monte Moris sa pola koša manje. Vil Barton je brojao do 17, dvocifren i Eron Gordon sa 11 poena. Upisana je 34. pobeda (18 poraza) i to ponovo bez pomoći Džamala Marija. Sa druge strane je blistao Vajt sa 25 poena, Derozan takođe jako dobar sa 24 poena i 12 asistencija, po 15 poena dodali su Keldon Džonson i Rudi Gej, Jakob Peltl je upisao dabl-dabl (13p, 10sk), dok je do 12 brojao Dežonte Mari.

NBA

Subota

Orlando - Indijana 106:111

/Ros 24 - E. Holidej 20/

Boston - Minesota 145:136 (124:124)

/Tejtum 53 - Tauns 30/

Njujork - Memfis 133:129 (114:114)

/Beret 20 - Morant 26/

Atlanta - Čikago 120:108

/Jang 42 - Lavin 50/

Nju Orleans - Filadelfija 101:94

/Vilijamson 37 - Heris 23/

Denver - San Antonio 121:119

/Jokić 26 - Vajt 25/

Milvoki - Šarlot 119:127

/Envora 24 - Bridžis 26/

Golden Stejt - Vašington 107:110

/Kari 32 - Hašimura 22/

LA Klipers - Hjuston 126:109

/Lenard 32 - Vud 23/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.