Izvor: Blic, 02.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trio fantastiko

Trio fantastiko

Barselona - Čelsi 2:1. Ili, Ronaldinjo i Eto protiv Lamparda. Utakmica - izbor FIFA za fudbalera godine. I pitanje - ima li uopšte dileme, ko je u ovom momentu najbolji?

Za legende svetskog fudbala nejasnoća po tom pitanju nema. Ni većina ljubitelja fudbala, kada bi odbacila navijačke strasti, ne bi se dvoumila i odlučila bi se verovatno za Brazilca.

FIFA će na gala ceremoniji u Cirihu 19. decembra dodeliti nagradu i odlučiti ko je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najbolji na planeti. Prošle godine taj epitet je poneo upravo čarobnjak iz Barselone, iza njega su ostali Tjeri Anri i Andrej Ševčenko, a ove godine, konkurenti su mu klupski kolega, Kamerunac Samjuel Eto i Frenk Lampard iz Čelsija.

- Tek što sam dobio nagradu 'Frans fudbala', a već me pitaju za drugu! Mogu samo da kažem da ću se truditi da uživam u igri kao i do sada i da ću sa Barselonom osvojiti još trofeja - kaže Ronaldinjo.

Bivši 'kvartet asova' svetskog fudbala, dao je svoju reč. Pele, Maradona, Di Stefano i Krojf slažu se da Brazilcu u ovom momentu nema ravnog.

- Ronaldinjo Gaučo je savremeni Pele! Bez sumnje, najbolji je na svetu. Predivan je igrač, njegova igra vas uvek razveseljava, i u sebi sublimira sve ono što je brazilski fudbal bio i biće. Uveren sam da ćemo sa njim ispisati još jednu svetlu stranicu istorije našeg fudbala na Mondijalu 2006. u Namečkoj - izjavio je Pele.

Iz Argentine je stigao da se oglasi i Dijego Maradona. Uvek raspoloženi Argentinac je nedvosmislen:

- Ronaldinjo? To je čista magija! Stadion 'Kamp Nou' je prava pozornica za njegove čarolije. Uopšte nemam dilemu da li je on taj igrač koji se može smatrati mojim naslednikom - kaže Maradona.

Johan Krojf je takođe bio višestruki laureat nagrade FIFA, bio je trener Barselone i redovno prati šta se dešava u španskom klubu.

- Za takve partije na terenu, morate imati ekstra talenat, ali i igrati u dobrom timu. Sa Etoom i Mesijem, on dobija toliko prostora da može da iskaže svoje najbolje osobine. Želim mu da osvoji barem jednako nagrada kao i ja - poželeo je Johan Krojf.

Alfredo di Stefano kaže da je Ronaldinjo prvi as sada, ali da ga je teško porediti sa starijim igračima:

- Svako vreme nosi neke svoje odlike. Pele je bio Pele, kao i Maradona, svi su bili posebni. I Ronaldinjo ima svoj jedinstveni pečat i najbolji je - kaže bivši as Reala. Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.