Trinkijeri o Zagorcu: Ne volimo lake stvari (VIDEO)

Izvor: Mondo, 16.Nov.2018, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri o Zagorcu: "Ne volimo lake stvari" (VIDEO)

Italijan pred odlazak u Crnu Goru govorio o šansama da njegov tim bude kompletniji u "Morači". Crno-bele vidi kao autsajdere u teškoj novembarskoj seriji, ali i veoma veruje u njih.

Povreda Radeta Zagorca bila je neprijatno iznenađenje za crno-bele pred put u Rusiju i njegovo odsustvo je još jednom značajno oslabilo Partizan.

Dok je ekipa Andree Trinkijerija bila van Beograda, "Zagor" je podvrgnut operaciji nosa, koja je protekla uspešno. Pozitivne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vesti su obradovale sve i nagovestile da bi jedan od lidera mladog crno-belog tima možda mogao da istrči na parket "Morače" u nedeljnom derbiju protiv Budućnosti (19 časova, TV Arena sport).

U otvorenom delu Partizanovog treninga u Sportskom centru "Korn", Italijan je u petak govorio o Zagorčevom statusu.

"Ne volimo lake stvari. Želimo da komplikujemo. Komplikovali smo situaciju jer se Zagorac povredio na treningu", rekao je Trinkijeri, uz objašenjenje da još nema konkretniju informaciju da li će njegov tim biti kompletan.

"Hoće igrati - neće igrati... Nemam pojma! Najverovatnije ćemo to u nedelju videti. Sa Zagorcem i bez njega, ovo je ekipa i borićemo se. Ne znam da li će putovati i još ga nisam video. Sve je OK, ali trebaće mu malo vremena, maska, da oseti tu masku, da trenira sa maskom... Ne brinem se oko onoga što ne mogu da kontrolišem", dodao je šef struke crno-belih.

Izvor: MONDO/I. Bogunović

Najavljujući utakmicu u Podgorici, Trinkijeri je rekao da ona predstavlja drugi korak Partizanove teške serije.

"Ako vam kažem da smo autsajderi u ovoj seriji od četiri utakmice, neko bi to shvatio kao da ne verujem u svoju ekipu. Imamo potencijal i svakog dana nešto naučimo. Nećemo svakog dana biti bolji, ali bićemo sigurno bolji", objasnio je svoj stav.

O Veličkoviću i Braunu...

Trinkijeri je bio upitan i za igrače koji takođe nisu bili u sastavu u Rusiji - kapitenu Novici Veličković i Entoniju Braunu. "O Novici je duga priča, a u ovom trenutku nemam prostora za Brauna"

"Kad kažem 'autsajderi', mislim da u ove četiri utakmice - Zenit, Budućnost, Valensija i Zvezda mi nismo favoriti. Ali, verujem u moj tim", dodao je Trinkijeri.

Govoreći o ekipi Budućnosti, objasnio je zašto smatra da njegov tim nije favorit u nedelju.

"To smo videli u četvrtak uveče", izjavio je, misleći na utakmicu Budućnost - Baskonija.

"Kada igraš Evroligu prvi put, potrebna ti je adaptacija. Videli smo šta Budućnost može kod kuće i kakva je to utakmica bila. Teška atmosfera, iskusna ekipa, mlada ekipa... O kvalitetu Amerikanaca nemam šta da kažem, već govore cene i budžet za njih. To su svi vrhunski igrači, ali mislim da su dva ključna igrača za Budućnost - Gordić i Ivanović. To su dva jako, jako važna igrača. Oni mogu dobiti utakmicu sa sedam asistencija, sa 25 poena i sigurno su najveći 'target' za našu odbranu. Znam da nam neće biti lako", dodao je Trinkijeri dok je njegov tim završavao trening.

Parovi 8. kola (svi mečevi na TV Arena sport):

Igokea - Olimpija 20.00

u subotu

FMP - Cedevita 17.00

Zvezda - Mornar 19.00

u nedelju

Krka - Mega 17.00

Budućnost - Partizan 19.00

u ponedeljak

Cibona - Zadar 18.00

Tabela: Zvezda 7-0, Mega 6-1, Budućnost 5-2, Partizan 4-3, FMP 4-3, Cedevita 3-4, Cibona 3-4, Olimpija 2-5, Mornar 2-5, Zadar 2-5, Igokea 2-5, Krka 2-5.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.