Trinkijeri ljut i besan, spreman da seče glave: Mi mentalno nismo bili spremni da igramo ovu utakmicu

Izvor: Sportske.net, 22.Dec.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri ljut i besan, spreman da seče glave: "Mi mentalno nismo bili spremni da igramo ovu utakmicu"

Preuzeo je trener Partizana odgovornost za poraz od Cedevite, ali je istakao svoje nezadovoljstvo.

Ljut je bio Andrea Trinkijeri posle poraza od Cedevite, rekavši da je uzork poraza nedostatak kocentracije, kao i da njegov tim nije mentalno bio spreman da odigra današnju utakmicu. Nije želeo da priča o pojačanjima.

"Niko me nije slušao. Nisu me slušali moji igrači, niste me vi slušali. Ja sam rekao da će biti ovakva utakmica. Ja nisam šibicar, ja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << znam. I sad sam ljut, besan. Zašto smo izgubili? Nismo imali loš dan, nismo bili spremni da igramo. Nismo bili mentalno spremni, ovo je samo koncentracija. Napravili smo tako katastrofalnu utakmicu, mogli smo da igramo 10 dana", pričao je Trinkijeri.

Nastavio je trener Partizana da priča.

"Ja sam se samo nadao da me malo poslušaju, pa da imamo jednu lošu četvrtinu, pa da se skupimo…Prva i druga, ništa u odbrani, sramota od odbrane. Posle je malo bolja odbrana, ali onda treba pogoditi, treba koncentracija. Kao muve bez glave, tako naivna, tako površna utakmica. Šta sad, hoću li ih ubiti. Jesam li vam rekao da evolucija tima nikad nije prava. Očekivao sam tešku i lošu utakmicu, ali sam se nadao da ćemo nekako uspeti", rekao je trener.

On je, međutim, naglasio da nije promenio mišljenje o svojim igračima posle ovog poraza i da o njima misli isto što i posle utakmice u sredu i plasmana u Top 16 Evrokupa.

"Najteža stvar za ovu ekipu jeste dozirati mentalnu energiju posle jedne velike utakmice. Za mene je ova bila važnija od Turk Telekoma. Ja shvatam navijače i vas, ali ja moram da radim svoj posao. Dakle, nisam napravio dobar posao. Sutra treniramo, nema tu priče. Nisam bio dovoljno efikasan da objasnim koja će utakmica biti važnija", rekao je Trinkijeri.

Jedan novinar je počeo pitanje konstatacijom da je Partizan u finišu imao šansu, ali kada je počeo da pita zašto je tim promašivao, Trinkijeri ga je prekinuo.

"Ja sam sve to rekao. Razumem vas, neću da ubijem igrače, ali ako mi sad nešto prigovori, odseći ću mu glavu. Mi smo promašili sve jer smo bili kao muve bez glave. To sam već rekao. Sve je jasno, nismo bili dovoljno koncentrisani da dobijemo utakmicu. Ovo (pokazuje na glavu, odnosno mozak) nije mišić, ali je najvažniji, ovo je pametan sport. Ako ovo ne uključiš, ne možeš nikoga dobiti", rekao je Trinkijeri.

Na pitanje o pojačanjima, odgovorio je vrlo jasno.

"Ako na to odgovorim, ja sam najveći luzer na svetu. Ovo je moja ekipa i mora da igra dobro. Za mene su ovo najbolji igrači na svetu", rekao je Trinkijeri.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Ljuti Trinkijeri: Nisam šibicar! Da smo igrali deset dana, ne bi pobedili

Izvor: MozzartSport.com, 22.Dec.2018

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri bio je ljut posle poraza od Cedevite u derbiju 12. kola Jadranske lige, a istakao je i da je za njega taj meč bio važniji od onog sa Turk Telekomom u sredu. “Niko me nije slušao, niti su me slušali moji igrači, niti vi. Reako sam da će biti ovakva...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.