Triler u Varezeu pripao Ređo Emiliji

Izvor: MVP.rs, 28.Okt.2014, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Triler u Varezeu pripao Ređo Emiliji

U ponedeljak je kompletirano treće kolo italijanskog košarkaškog prvenstva.

Nakon tri odigrana kola samo dve ekipe u italijanskoj Seriji A imaju stoprocentan učinak - Emporio Armani i Dinamo Sasari. Oni su zabeležili lagane trijumfe prošlog kola, dok se najzanimljiviji duel ove sezone odigrao u Varezeu.

Košarkaši Ređo Emilije savladali su ekipu Varezea na gostujućem terenu rezultatom 118:112, nakon čak tri produžetka. Junak pobede Ređo Emilije bio je Amadeo >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Dela Vale. Bivši igrača Ohajo Stejta postigao je 32 poena od čega čak 19 u produžecima i neodoljivo podsetio na utakmicu finala prvenstva Evrope za mlade 2013. godine, kada je postigao poslednjih 17 od 19 poena u poslednjoj četvrtini za reprezentaciju Italije. Uz njega fantastičan učinak je zabeležio i Andrea Ćinćerini postigavši 23 poena, uz 12 skokova i pet asistencija. Sa druge strane u timu Đanmarka Poceka ponovo je najbolji bio Jakuba Dijavara sa 27 poena. Interesantno je da je na ovoj utakmici postignuto čak 38 trojki iz 93 pokušaja.

Dinamo Sasari je nakon poraza od Anadolu Efesa u drugom kolu Evrolige uspeo da, relativno lako, savlada tim Brindizija rezultatom 87:78. Utakmica je već bila rešena u prvoj četvrtini, koju je Sasari dobio sa 28:9. Do pobede ih je nosio Dejvid Logan sa 27 poena. Sa druge strane za ekipu Brindizija Markus Denmon je zabeležio 20 poena.

Kada su strelci u pitanju Dela Vale ipak nije poneo titulu najboljeg. Najviše poena u proteklom kolu postigao je košarkaš Kazerte, Sem Jang. On je u porazu svog tima od Bolonje uspeo da ubaci 33 poena.

Utakmice narednog četvrtog kola na programu su sledećeg vikenda.

Rezultati:

Opendžobmetis Vareze - Grisin Bon Ređo Emilija 112:118

Granarolo Bolonja - Pasta Ređa Kazerta 79:73

Sidigas Avelino - Konsultives Pezaro 69:60

Upeo Kapo d Orlando - Aćea Roma 70:73

Đorđo Tresi Grup Pistoja - Vanoli Kremona 76:83

Dolmiti Energia Trento - Akva Vitasnela Kantu 83:71

Emporio Armani Milano - Umana Rejer Venecija 80:71

Banko di Sardenja Sasari - Enel Brindizi 87:78

(foto: Legabasket)

 

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.