Triler u Bruklinu – Portland preživeo 42 poena Bridžisa

Izvor: B92, 08.Jan.2024, 01:09

Triler u Bruklinu – Portland "preživeo" 42 poena Bridžisa

Košarkaši Portlanda savladali su Bruklin 134:127 posle produžetka koji je, poenima 1.1 sekund pre kraja, za domaće izborio Mikal Bridžis.

Ipak, ni taj potez, a ni Bridžisovih 42 poena nisu pomogli da Netsi dobiju meč u kojem su većinu vremena bili u vođstvu.

Najviše deset poena (82:72) u trećoj deonici, međutim četvrta je bila problematična po Bruklin koji je u tom intervalu morao da "topi minus".

Portland je četiri i po minuta pre kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poveo 108:101, ali je tada Bridžis stupio na scenu i pokazao kakav je igrač - do kraja je uspeo da ubaci 10 poena i da odvede meč u završetak.

Svakako mu je najvažniji bio onaj koji je ubacio 1.1 sekund pre kraja.

Prethodno, proslavio se Šarp sa poenima na 5.5 sekudni pre završetka, kada je vratio vođstvo na stranu Trejlblejzersa.

U produžetku, ponovo je Bridžis sjajno krenuo, Bruklin je na kratko poveo međutim gosti su imali daleko veći broj raspoloženih igrača da iznesu ovu utakmicu.

Anferni Simons, Džeremi Grent i Malkom Brogdon pokazali su klasu u doatnih pet minuta i zahvaljujući njihovim poenima Portland je preokrenuo i na kraju, bez drame pred kraj produžetka, dobio ovaj zaista uzbudljiv meč.

Kod pobednika, Simons je postigao 38 poena (5/10 za tri), Grent je dao 27, Šarp je dodao 21, Brogdon 18, dok je nekadašnji igrač FMP Železnika Duop Rit takođe imao važnu ulogu u trijumfu sa 15 poena.

U redovima poraženih, osim Bridžisa koji je briljirao, Kameron Džonson je bio drugi najbolji sa 17 poena, dok je Klakston postigao 16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.