Trijumf Šildove na Sljemenu

Izvor: B92, 04.Jan.2011, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Šildove na Sljemenu

Austrijanka Marliz Šild pobednica je petog slaloma sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan na zagrebačkom Sljemenu.

Šildova je do četvrtog trijumfa u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 27. u karijeri, došla ukupnim vremenom od 2:01.80 minuta.

Drugo mesto, sa zaostatkom od 75 stotinki, zauzela je vodeća u borbi za veliki Kristalni globus Marija Riš iz Nemačke, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popela Italijanka Manuela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Melg.

Posle prve runde u vođstvu se u Zagrebu nalazila Šildova, koja je imala prednost od 19 stotinki u odnosu na Melgovu, dok je Rišova držala treću poziciju sa još za skoro 60 stotinki slabijim vremenom u odnosu na Austrijanku.

U finalnoj rundi najbolje vreme ostvarila je Finkinja Tanja Poutianen, ali joj je to bilo dovoljno za četvrto mesto, dok je odmah iza nje bila Rišova, koja je tako uspela da pretekne Melgovu i dođe do druge pozicije. Poslednja na redu bila je Šildova, koja je sigurnom vožnjom došla do četvrte pobede u slalalomu ove sezone na petoj trci u toj disciplini.

Iza najbolje četiri skijašice našla se Šveđanka Marija Pietile-Holmner, koja je jedina pored Šildove uspela da trijumfuje u slalomu u ovogodišnjem Svetskom kupu, a potom su sledile Nastasija Nens iz Francuske, Austrijanka Katrin Cetel i Sara Šleper iz Sjedinjenih Država, dok su prvih deset kompletirale Slovakinja Veronika Zuzulova i Sandrin Ober iz Francuske.

Prvi put ove sezone na jednoj trci Svetskog kupa učestvovala je i srpska skijašica Nevena Ignjatović, koja nije uspela da završi prvu vožnju. Isti slučaj bio je i sa aktuelnom osvajačicom Svetskog kupa Lindzi Von, njenom sunarodnicom iz Sjedinjenih Država Džulijom Mankuzo i trenutno vodećom u plasmanu veleslaloma Tesom Vorli iz Francuske. Pored njih još mnogo takmičarki nije uspelo da završi prvu vožnju, a takmičenje u Zagrebu je pored mnogobrojnih odustajanja obeležila i gusta magla pod reflektorima na Sljemenu.

Takmičenje na Sljemenu se nastavlja u četvrtak muškim slalomom, dok je naredna trka u toj disciplini kod skijašica na programu u austrijskom Flahauu 11. januara.

Rezultati slaloma na Sljemenu:

1. Marliz Šild (Austrija) 2:01.80

2. Marija Riš (Nemačka) + 0.75

3. Manuela Melg (Italija) + 1.08

4. Tanja Poutiainen (Finska) + 1.25

5. Marija Pietile-Holmner (Švedska) + 1.84

6. Nastasija Nens (Francuska) + 2.36

7. Katrin Cetel (Austrija) + 2.51

8. Sara Šleper (SAD) + 2.69

9. Veronika Zuzulova (Slovačka) + 3.26

10. Sandrin Ober (Francuska) + 3.49

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šild za stotinku ispred Marije Riš, Von opet ispala

Izvor: Blic, 04.Jan.2011

Aktuelna osvajačica Svetskog kupa u alpskom skijanju Lindzi Von nastavila je sa slabom vožnjom u disciplini slalom nakon što je ispala posle prve vožnje na skijalištu u Zagrebu, dok je dominaciju u konkurenciji potvrdila Marliz Šild, ali i Marija Riš koja je iskoristila novi kik Amerikanke da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.