Trijumf Njukasla u Londonu

Izvor: B92, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Njukasla u Londonu



Fudbaleri Njukasla pobedili su Totenhem sa 3:2 u poslednjem meču 22. kola Premijer lige.

Ranije u nedelju Everton i Reding igrali su na Gudisonu 1:1.

Fantastični meč na Vajt Hart Lejnu završen je neočekivano posle velikog preokreta, koji su "Svrake" napravile petnaestak minuta pre kraja utakmice.

Totenhem je dva puta vodio – u prvom poluvremenu prednost su imali samo minut, a u drugom je njihova prednost trajala 20 minuta, ali je za samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stotinak sekundi gostujući tim dao dva lepa gola i izborio pobedu.

Od starta meča Totenhem je napadao žestoko, stvorio niz fantastičnih prilika, a posle 15 minuta Džermejn Defo postigao je prvi gol na meču. Odgovor je usledio odmah – Pol Hantington postigao je prvi seniorski gol uz neobičnu asistenciju Sibjerskog.

Domaća ekipa je tokom meča napravila niz veoma lepih akcija, najlepšu verovatno u 54. minutu, kada je posle Čimbondinog prodora po desnoj strani Tainiov šut izblokiran, ali je Berbatov pogodio dalji ugao.

Sav trud "Pevaca" (18 šuteva u okvir gola) srušio se u stotinak sekundi, kada je najpre Oba Martins zakucao loptu sa 15 metara u bliži gornji ugao, a zatim je Nigerijac kroz šokiranu odbranu poslao sjajan ps za Nikija Bata i pobedu gostiju.

Da ništa ne izostane, pobrinuli su se igrači na poluvremenu – Bat i Čimbonda su se ozbiljno sukobili (na drugoj slici), dok je junak utakmice Šej Given imao preimedbe na račun Berbatova.

Na Gudisonu je svu pažnju sa igrača odvukao Silvester Stalone, koji je promovisao svoj novi film u gradu na Mersiju. Stalone je bio gost predsednika Evertona, pozdravio je navijače raširenim šalom njihovog kluba i dobio ovacije.

Everton je bolje počeo meč, ali nije uspeo da stvori nijednu stoprocentnu šansu u prvih pola sata. Onda je došao šok – Niki Šori izveo je slobodni udarac, veliki broj igrača Redinga utrčao je u peterac i zbunio odbranu, a lopta se od noge Džoliona Leskota odbila u mrežu domaće ekipe.

U nastavku Everton je pokušavao da dođe do izjednačenja i u tome uspeo devet minuta pre kraja, kada je Endi Džonson iskoristio loše istrčavanje Markusa Hanemana. Domaći fudbaleri su proslavili gol i prilično iznervirali svog menadžera Mojsa, koji je od njih očekivao da se odmah vrate na teren i krenu ka preokretu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.