Trijumf Milera u Norveškoj

Izvor: B92, 01.Mar.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Milera u Norveškoj



Amerikanac Bodi Miler još jednom je na blistav način završio spust. On je slavio na stazi u Kvitfjelu u Norveškoj što je bila njegova treća pobeda ove sezone u spustu, pa je tako povećao prednost u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Miler je stazu prešao za 1:46.16, a za njim je 4 desetinke zaostao Švajcarac Didije Kuš. Italijan Verner Hel, pobednik spusta u petak zauzeo je treću poziciju sa 35 stotinki zaostatka za Kušom.

Pobeda i novih 100 poena, približili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su Milera do ukupne pobede u Svetskom kupu ispred drugoplasiranog Kuša, osvajača Svetskog kupa u spustu i trećeplasiranog Austrijanca Benjamina Rajha.

Miler je bio pobednik svetskog kupa 2005, a trenutno u odnosu na Kuša ima 165 bodova više.

»Danas sam znao šta mogu da očekujem. Gde su udubljenja, gde je ubrzanje. Danas sam imao više samopouzdanja, negde sam skijao najbolje što sam mogao. Spust će biti odlučen u poslednjoj trci. Preostalo je još sedam ukupno trka, mnogo je poena u igri, a ne treba prerano izbacivati Benija«, rekao je Miler, koji je u petak zauzeo drugo mesto.

Poslednji spust sezone vozi se 12. marta u Bormiju. Miler ove godine skija kao nezavisni takmičar, pošto se posvađao sa čelnicima američkog skijaškog saveza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.