Trijumf Mase, Hamilton u istoriji

Izvor: Politika, 16.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Mase, Hamilton u istoriji

Brazilac pobedio na Velikoj nagradi Baherina u Formuli 1 i vratio se u borbu za titulu

Brazilac Felipe Masa osvojio je Valiku nagradu Bahreina u Formuli 1, a debitant Britanac Luis Hamilton upisao se u knjigu rekorda osvojenim drugim mestom i borbu za titulu prvaka sveta učinio jednom od najneizvesnijih u istoriji. Masina treća pobeda u karijeri vratila ga je u sam vrh posle razočaravajućeg starta sezone. Ipak centralna figura trke ponovo je bio mladi Hamilton, koji je prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << put u karijeri startovao iz prvog reda. Kao i Masa od početka do kraja zadržao je svoju startnu poziciju i postao prvi debitant koji je u prve tri trke svaki put bio na podijumu.

Treće mesto osvojio je Finac Kimi Raikonen, drugi vozač Ferarija, dok je Nemac Nik Hajdfeld treće put za redom bio četvrti. Kako sada stvari stoje vozač Zaubera je verovatno jedini koji će ove sezone moći ravnopravno da se bori sa dvojcima Ferarija i Meklarena.

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso trku je završio kao peti i jedini od vozača iz vrha nije uspeo da odbrani svoju startnu poziciju. Počeo je trku kao četvrti, ali je odmah pretekao Raikonena sa kojim je delio drugi startni red. Međutim posle prve promene guma Raikonen je vratio svoju treću poziciju, a pred sam kraj Alonsa je pretekao i Hajdfeld.

Sada, Raikonen, Hamilton i Alonso dele prvo mesto u generalnom plasmanu sa po 22 boda, s tim što je Britanac u nešto nezavidnijoj poziciji pošto nema još uvek nijednu pobedu.

REZULTATI: 1. Felipe Masa (Brazil, Ferari) 1:33:27.515, 2. Luis Hamilton (V. Britanija, Meklaren) +2.36, 3. Kimi Raikonen (Finska, Ferari) +10.839, 4. Nik Hajdfeld (Nemačka, Zauber) +13.831, 5. Fernando Alonso (Španija, Meklaren) +14.426, 6. Robert Kubica (Poljska, Zauber) +45.529, 7. Jarno Truli (Italija, Tojota) +1:21.371, 8. Đankarlo Fizikela (Italija, Reno) 1:21.701, itd.

PLASMAN VOZAČA: Alonso 22, Raikonen 22, Hamilton 22, Masa 17, Hajdfeld 15, Fizikela 8, Truli 4, Kubica 3, Niko Rozberg (Nemačka, Vilijams) 2, Hajki Kovalainen (Finska, Reno)1, Ralf Šumaher (Nemačka, Tojota) 1.

PLASMAN TIMOVA: Meklaren 44, Ferari 39, Zauber 18, Reno 9, Tojota 5, Vilijams 2.

V. N.

[objavljeno: 16.04.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.