Trijumf Kaćana u derbiju sa Metaloplastikom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2014, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Kaćana u derbiju sa Metaloplastikom

Rukometaši Jugovića večeras su ostvarili vrednu pobedu protiv Metaloplastike koja im je donela lidersku poziciju na tabeli pred pauzu u prvenstvu. Kaćani su Šapčane nadigrali, pre svega, njihovim oružjem, snažnom odbranom, ali i igrom u napadu. Jugović - Metaloplastika 22:18.

Svesni snage protivnika, rukometaši Jugovića su od prvog momenta zaigrali sa punom mobilnošću, ne prezajući od igrača protivničke ekipe, pa tako Šapčani, niti jednom u toku utakmice, nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostvarili rezultatsko preimućstvo.

Sjajna bekovska linija Kaćana, Beloš – Lisica – Crnoglavac, maksimalno podržana od ostalog dela ekipe, održavala je tokom prvog poluvremena minimalno rezultatsko preimućstvo.

Potajno su se Kaćani nadali da će visoki, snažni sastav gostujućeg tima vremenom gubiti na brzini i koncentraciji, prevashodno u fazi odbrane, pa su diktirali snažan, gotovo iscrpljujući tempo, ne štedeći ni sebe, ni protivnika.

Golom kapitena Mitrovića, Šapčani su u 32. minutu poslednji put poravnali rezultat, sve ostalo bila je „simfonija u plavom“, podržana od strane razdraganih navijača Jugovića.

Reprezentativni golman Dejan Milosavljev bio je gotovo nesavladiv u drugom poluvremenu. Odbranio je niz teških šuteva, čak četiri sedmerca i bio pokretačka snaga u osvajačkom pohodu svojih saigrača.

Za njim i već pomenutim bekovima, nisu nimalo zaostajali kapiten Šipka, okretna krila Vrgović i Seleši, te tandem sa crte, Kurteš – Vučićević. Poslednjih nekoliko minuta utakmice publika je provela na nogama, ne štedeći grla i dlanove, u znak podrške mladom sastavu Jugovića.

Na zasluženi zimski superligaški odmor Jugović odlazi sa pozicije vodeće ekipe na tabeli. Nakon što izvidaju rane iz ovog rukometnog spektakla, sledi im finale svih finala, meč sa Spartak Vojputom u borbi za titulu u Kupu AP Vojvodine.

Meč se igra u Novom Sadu, odmah pored Kaća, što je garancija da će dvorana na Slanoj bari biti krcata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.