Izvor: Blic, 03.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri stotine 'delija' putuje u Zaprešić!

Tri stotine 'delija' putuje u Zaprešić!

Prvo gostovanje Fudbalskog kluba Crvena zvezda u Hrvatskoj od 1991. godine izazvao je veliko interesovanje u navijačkim krugovima kako kod 'delija' tako i kod pristalica Intera kojima će se pridružiti 'bed blu bojsi', navijači zagrebačkog Dinama.

Čelnici i jednog i drugog kluba svesni su rizika ovog dvomeča kvalifikacija za Kup UEFA, ali i činjenice da nema prave fudbalske predstave bez navijača oba tabora. Stoga je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na relaciji dva kluba dogovoreno da 'delije' gostuju 11. avgusta u Zaprešiću, baš kao i navijači Intera 25. avgusta u Beogradu.

- Pošto stadion u Zaprešiću ima svega 3.700 stolica, dobili smo svega 300 ulaznica za naše navijače. Poznato je, dakle, da će 'delije' putovati u Hrvatsku, ali se još ne zna da li će to učiniti autobusom ili vozom - istakli su ljudi iz Crvene zvezde.

Fudbaleri i stručni štab crveno-belih put Hrvatske krenuće dan pre utakmice, 10. avgusta, dok će navijači put predgrađa Zagreba krenuti na dan meča.

- Zvezdini navijači biće smešteni na maloj zapadnoj tribini na kojoj je u toku postavljanje stolica. Na Bajakovu će ih preuzeti naša policija i uz njihovu pratnju ići će pravac na stadion. Nikakvog zaustavljanja i zadržavanja u Hrvatskoj neće biti. Očekujem da će procedura biti ista i ako naši navijači budu krenuli u Beograd na revanš meč kvalifikacija za Kup UEFA - izjavio je Branko Ljaljak, direktor Intera.

Navijači Intera poručili su pristalicama Zvezde da neće ostati živi ako dođu 11. avgusta u Hrvatsku, dok su navijači crveno-belih na njihovu pretnju uzvratile: 'Dolazimo, ne bojimo se Hrvata'. Sukob 'delija' i 'bed blu bojsa' na 'Maksimiru' 13. maja 1990. godine, na utakmici Dinamo - Crvena zvezda, ostali su mnogima u ružnom sećanju. Kako će proteći njihov susret 15 godina nakon tih nereda, ostaje da se vidi. G. Anđelković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.