Tri radnika povrijeđena u eksploziji u Valjevu

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jan.2015, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri radnika povrijeđena u eksploziji u Valjevu

VALJEVO - Tri radnika su povrijeđena u eksploziji kotla za parno grijanje koja se večeras dogodila u preduzeću za proizvodnju namještaja "Samedi" u industrijskoj zoni u prigradskom valjevskom naselju Gorić.

Po saznanjima Blica, eksplodirao je kotao jačine nekoliko hiljada kalorija koji zagrijeva dvije hale u kojima se proizvode stolice, a od siline eksplozije srušen je dio zida jedne od hala.

Taj zid je pao na trojicu radnika koji su se nalazili u susjednoj prostoriji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Najteže je povrijeđen S.R. (26) iz sela Popučke, koji je sa povredama opasnim za život prebačen za Beograd, dok su lakše tjelesne povrede zadobili tridesetpetogodišnji D.L. i pedesetdvogodišnji M.T. iz Valjeva, koji su nakon ukazane prve pomoći zadržani na liječenju u gradskoj bolnici.

Zbog eksplozije došlo je do požara koji su vatrogasne ekipe gasile narednih sat vremena. Uviđaj su obavili nadležni istražni organi, a prema nezvaničnim informacijama do eksplozije je došlo zbog visoke temperature u kotlu koja je stvorila veliku količinu pare i detonaciju, koja je pored kotlarnice gotovo raznijela i jedan fabrički dimnjak.

Proizvodni pogon "Samedija" do prošle godine nalazio se u centru grada, poslije čega je cjelokupna proizvodnja preseljena u Industrijsku zonu u Goriću, u halu površine oko 11.000 kvadrata.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.