Tri pobede Intera u osam dana!

Izvor: Mondo, 17.Feb.2019, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri pobede Intera u osam dana!

Selidba Ikardija na tribine dovela je i do prekida crne serije rezultata Intera i tri pobede u razmaku od osam dana - 0:1, 0:1, 2:1.

Fudbaleri Intera, doduše ne impresivno i ubedljivo, ostvarili su večeras na "Đuzepe Meaci" treću pobedu u osam dana nakon što su u periodu pre toga remi sa Sasuolom (0:0), poraz od Torina (1:0) i eliminaciju od Lacija iz Kupa (1:1, penalima 4:5), "potpisali" porazom od Bolonje (0:1) pred svojim navijačima i "zapalili" atmosferu u svlačionici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
U požaru koji je buknu između trenera Lućana Spaletija i kapitena Maura Ikardija, jedini pribran ostao je Lutaro Martinez, čiji su golovi doneli "nerazurima" vezane pobede nad Parmom (0:1) prošlog vikenda i Rapidom (0:1) u četvrtak uveče u Ligi Evrope, nakon čega je očigledno nesigurnom i povremeno demotivisanom timu bila potrebna majstorija Rađe Naingolana u 81. minutu za konačnih:

Inter - Sampdorija 2:1 (0:0) u meču 24. kola "kalča", koji je obeležio i pogodak Radeta Krunića u stilu Lionela Mesija ranije danas.

RADE KAO MESI: PRODOR SA SVOJE POLOVINE I GOL

"Nerazuri" su poveli posle fantastičnog prodora Ivana Perišića po levom krilu, gde je varkom tela izbacio čuvara, ušao u šesnaesterac i bukvalno pogodio Danila D'Ambrozija u petercu za 1:0 u 75. minutu. Bila je to Perišiću treća asistencija ove sezone u Seriji A, prva od početka oktobra, dok zimos traženi hrvatski fudbaler gol čeka od 22. decembra i remijem sa poslednjeplasiranim Kjevom od 1:1.

Hrvatu je to bio ukupno treći pogodak u prvenstvu, dok se u Kupu, Ligi šampiona i Ligi Evrope nije upisao us trelce  na osam utakmica.

Samo tri minuta po vođstvu domaćih, iskusni "lisac" i povratnik u Seriju A iz Sautemptona, Manuel Gabijadini, iskoristio indolentnu reakciju kompletne odbrane domaćih i iz neposredne udaljenosti lako savladao novog kapitena, Samira Handanovića za 1:1 i svoj drugi pogodak od januarskog povratka iz Engleske.

SVI REZULTATI, STRELCI I TABELA

Smenjeni i suspendovani kapiten Mauro Ikardi i njegova supruga Vanda Nara nasmejani i raspoloženi gledali su utakmicu sadašnjeg i bivšeg kluba argentinskog centarfora, koji čeka odgovor Intera na svojevrstan bojkot obaveza u prvom timu u koji je stupio posle odluke trenera Spaletija da mu oduzme traku. Povremeno su bili na meti "Curve Nord", ali ne u meri u kojoj se možda očekivalo.

Nije mnogo puta Spaletijev Inter imao repliku na ovakav odgovor protivnika, ali ga je ove nedelje "izrekao" dugo osporavan Naingolan, čiji se pogodak na "Meaci" čekao od 3. novembra i utakmice sa Sampdorijinim gradskim rivalom, Đenovom (5:0).

"Nindža" je strpljivo čekao na ivici šesnaesterca i kada mu se lopta ukazala nakon što gosti nisu uspeli da je ispucaju u polje, tukao je "iz prve" i drop-kik poslao pored "zaklonjenog" i nemoćnog Emila Audera.

Interisti su bili ofanzivniji, bolji, konkretniji od ekipe trenera Marka Đampaola, ali su njihovi tifozi svakako strepeli za važna tri boda u finišu, jer su Đenovljani osetili da imaju snage za remi i da je to ono čega se većina na stadionu plaši, ali se odbrana na čelu sa Handanovićem, Milanom Škrinijarom i Štefanom de Frajom prilično staloženo odbranila.

U SERIJI C DANAS: KUNEO - PRO PJAĆENCA 20:0

Inter: Handanović - D'Ambrozio, De Fraj, Škrinijar, Dalber - Galjardini (Mario), Brozović, Politano (Kanderva), Naingolan (Vesino), Perišić - Martinez.

Sampdorija: Odero - Bereščinski (Sala), Toneli, Andersen, Muru - Prat, Ekdal (Viera), Lineti - Saponara (Gabijadini) - Defrel, Kvaljarela.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.