Tri medalje za srpske veslače

Izvor: B92, 25.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri medalje za srpske veslače

Srpski veslači osvojili su u subotu tri medalje na takmičenju "Paolo d'Aloja" na jezeru Pjediluko u Italiji.

Zlatne medalje na takmičenju na kome je učestovovalo 15 reprezentacija i koje važi za najkvalitetnije veslačko nadmetanje posle svetskih i evropskih prvenstava, osvojili su Nikola Stojić i Goran Jagar u dvojcu, kao i Miloš Stanojević u skifu. Medalju u skifu osvojio je i Nemanja Nešić, koji je treći prošao kroz cilj.

"Oduševljen sam, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadao sam se medalji, ali osvojiti zlato u ovakvoj konkurenciji, veliki je podvig. Čestitke i Nešiću, odlično je veslao. Pokazali smo da će Srbije imati i jake skifove za predstojeće Evropsko prvenstvo u Belorusiji", rekao je Stanojević.

Zadovoljan je bio i selektor Nebojša Ilić.

"Ne pamtim da smo na startnim takmičenjima u inostranstvu prethodnih godina bili ovako uspešni. Ovo je pokazatelj da svi vrhunski radimo. Nije lako, ali momci znaju da bez napornog treninga nema ni medalja", istakao je Ilić.

Rezultati, dvojac:

1. Srbija (Stojić, Jagar) - 6:58,40 minuta

2. Češka (Makovička, Čalupa) - 7:01,03

3. Italija (De Vita, Leonardo) - 7:01,68

---------------------------------

5. Srbija II (Babović, Tomić) - 7:06,78

Skif:

1. Srbija (Stanojević) - 7:37,95

2. Španija (Gonzales) - 7:39,14

3. Srbija (Nešić) - 7:40,22

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.