Trgovac iz Subotice

Izvor: Politika, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovac iz Subotice

Portret bez rama: Tomislav Karadžić

Nedavno završeni izbor za prvog čoveka fudbalskog kluba iz Humske trajao je skoro sto dana. Na izbornoj traci gotovo svakog dana smenjivali su se kandidati da bi u jednom trenutku kao glavni pretendent za Partizanovu predsedničku fotelju izbio poznati trgovac i sportski radnik iz Subotice, Tomislav Karadžić. O njegovom izboru pisalo se nedeljama, a posle ustoličenja mnogi partizanovci su se s pravom zapitali: da li je reč o pravom partizanovcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ili su u pitanju neki drugi interesi, s obzirom na to da srpski sport i naše najbolje klubove očekuje privatizacija.
Tomislav Karadžić nije Roman Abramovič, ali je ličnost koja je u svojih 25 godina koliko je u najvišim forumima jugoslovenskog, a potom i srpskog fudbala puno dao.

Zahvaljujući njegovom znanju fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore i pored velikih finansijskih problema koje je imala uspela je da ode na planetarni fudbalski šampionat u Nemačkoj. Tomislav Karadžić je fudbalsku karijeru započeo u subotičkom Spartaku, gde je sa manje ili više uspeha vodio klub nekoliko godina. Bio je i predsednik FS Srbije i Crne Gore, još uvek je na funkciji predsednika FS Vojvodine, ličnost za koju fudbalski radnici kažu da je vredan, radan i odan.

Za Subotičane kažu da su ljudi podeljeni u dva tabora: na jednoj strani oni koji su privrženi Jožefu Kasi, a na drugoj Tomislavu Karadžiću. Na izborima održanim pre deceniju i po, kada je bio jedan od nosilaca liste SPS-a Tomislav Karadžić je pokazao svoje veliko umeće u marketingu. Za kombinacije koje mu je obećao glas besplatno je poklanjao kupon (u vrednosti tadašnjih sto dinara) i sa tim kuponom mogli su da trguju u njegovom supermarketu.

Odmah po imenovanju za prvog čoveka "crno-belih" Tomislav Karadžić je obećao da će njegov glavni zadatak biti da Partizan čvrsto stane na noge i da neće birati sredstva kada su u pitanju ciljevi. Rekao je da će glavni izvor finansija biti prodaja igrača. Mnogi kažu da je Tomislav Karadžić jedan od bogatijih Srba, oženjen je, ima troje dece i petoro unučadi.

D. Todorović

[objavljeno: 30.09.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.