Izvor: Sportski Žurnal, 02.Jun.2011, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treširsi se sele u Vinipeg

Posle nekoliko nedelja neizvesnosti konačno je potvrđeno ono o čemu se uveliko pričalo. Franšiza NHL Atlanta Treširsa dobila je novog vlasnika. Za sumu od 170 miliona dolara čelnici kompanije Atlanta Spirit pristali su da Batinaše prodaju grupi investitora iz Vinipega (True North Sports and Entertainment).
Vest o postignutom ugovoru preneo je prvi čovek kompanije iz Vinipega Mark Čipman, koji je i pre 15 godina pokušao da zadrži NHL ekipu, Džetse u najvećem gradu Manitobe. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Pored Čipmana, njegovih partnera, novog predsednika kluba Dejvida Tomsona i Džima Ludlou, premijera Manitobe Grega Selindžera, konferenciji za novinare na kojoj je objavljena kupovina prisustvovao je i prvi čovek NHL komesar Geri Bejtmen.
– Danas, u ime moje porodice, kompanije i prijatelja, mogu sa zadovoljstvom da potvrdim da smo se dogovorili o kupovini Atlanta Treširsa. Želeo bih da naglasim da je „Tru nort“ uradio ono što svi stanovnici našeg grada čekaju već deceniju i po – pohvalio se Čipman.
Iako je ugovor postignut, do ozvaničenja posla čekaće se do 21. juna. Do tada novi vlasnici će proći saslušanje nekoliko različitih komisija, a konačno odluku o promeni vlasnika i dozvoli za selidbu u Vinipeg, doneće upravni odbor NHL na svojoj redovnoj sednici 21. juna u Njujorku.
Na ovaj način završava se posao, koji je pre nekoliko godina započeo osnivač Blekberija Džim Balsli. Posle neuspešnih pokušaja da kupi Pitsburg Pingvinse, Nešvil Predatorse i prošle godine Finiks Kojotse i ekipu preseli u Vinipeg, tu obavezu na sebe su preuzeli Čipman i kompanija. Pošto dobiju dozvolu od upravnog odbora NHL, Čipman i drugovi će započeti sa selidbom u Vinipeg, gde će ponovo postati Džetsi, po uzoru na franšizu, koja je 1996. otišla u Denver. Svoje mečeve novi Džetsi igraće u staroj dvorani „MTS centru“, koji ima 15.015 mesta, mada bi u ovom trenutku moglo da se proda i 30 hiljada sezonskih karata. Na ovaj način želju će ispuniti i Kanađani, koji će dobiti sedmi tim u NHL.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.