Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2020, 13:56

Trenutak istine za Trabzon, Galata bez šestorice

Tim iz Istanbula igra očajno u nastavku sezone, a u derbiju biće lišen usluga Radamela Falkaa, golmana Muslere, Andonea, Lemine...

Trenutak istine u Istanbulu. Tako vodeći turski mediji najavljuju derbi 30. kola Superlige, Galatasaraj - Trabzon, koji bi mogao da odluči pitanje šampiona. U subotu je Bašakšehir slavio u Antaliji sa 2:0 pogocima veterana Dembe Baa i Holanđanina Elije i pobegao najbližem pratiocu čak pet bodova, četiri kola pre kraja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />Trabzon igra slabije u nastavku sezone. Nije poražen, ali ima čak tri remija u poslednja četiri kola. Prošle nedelje na obalama Crnog mora, Trabzon je napravio veliki kiks, kada je odigao samo 1:1 sa poslednjeplasiranim Ankaragudžom.

Nisu gosti u formi, a šta tek da kažemo za šampiona Galatasaraj. Pet poslednjih utakmica nije slavila četa Fatiha Terima. Prošle nedelje je bilo 1:1 u istanbulskom derbiju sa Bašakšehirom, a sada sledi novi dvoboj na Turk Telekom areni (20.00).

O titulu crveno-žuti teško mogu da razmišljaju, ali žele mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Podsetimo, Trabzon je kažnjen sa suspenzijom od godinu dana i neće moći da igra u Evropi čak i da osvoji krunu. Sivas je trenutno na trećoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za evro elitu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Galatasaraj plaća ceh povredama. Šestorica važnih igrača neće moći da igra večeras u Istanbulu. Prvi strelac tima i najveća zvezda Radamel Falkao je povređen. Tešku povredu je zaradio i iskusni urugvajski golman Fernando Muslera. On je polomio nogu i čeka ga duga paza. Van stroja su još i Andone, Lemina, Adem Bijik i Nigerijac Henri Onijekuru.

Ni Trabzon nije bez problema. Neće igrati Žoao Pereira i Mahod Hoseni. Roviti su Kaleb Ekuban i Nvakeme. Ekuban bi trebalo da igra, dok je veliki znak pitanja za Nvakemea, jednog od najboljih igrača tima. Iskusni Nigerijac imao je probleme sa preponama. Nije 100 odsto spreman, ali je insistirao da igra u jednom od ključnih mečeva Trabzona u borbi za titulu.

Gosti veruju da će proraditi prvi strelac šampionata Turske Aleksander Serlot. Norvežanin je do sada postigao 20 golova, koliko i Papis Sise iz Alanje. Serlot je postigao pogodak prošle nedelje u remiju (1:1) Trabzona protiv Ankaragudžua. U prvom delu prvenstva u Trabzonu bilo je 1:1. Za domaćina je gol postigao Serlot, a šampion je izjednačio preko Japanca Nagatoma u poslednjim trencima utakmice.

Kada igra Trabzon u 2020. godini igra GG je zagarantovana. Čak na 12 poslednjih utakmica, od toga devet u Superligi, pali su pogoci na obe strane. Galatasaraj je pobedio Trabzon na poslednje dve utakmice šampionata u Istanbulu uz kombinaciju GG&3+.

TURSKA 1 - 30. KOLO

Petak

Denizli - Gazijantep 0:1 (0:1)

/Vural 24/

Subota

Ankaragudžu - Alanja 1:4 (0:0)

/Rivas 82 - Sise 64, Bulut 66, Bakasetas 78, Fernandes 90/

Malatija - Genčlerbirligi 0:0

Antalija - Bašakšehir 0:2 (0:0)

/Ba 71, Elija 90+7/

Fenerbahče - Gectepe 2:1 (2:0)

/Kadioglu 25, 45+2 - Ajdogdu 66/

Nedelja

17.30: (2,45) Kasimpaša (3,40) Sivas (2,85)

20.00: (2,65) Galatasaraj (3,25) Trabzon (2,70)

20.00: (2,15) Konja (3,25) Rize (3,60)

Ponedeljak

20.00: (4,40) Kajzeri (3,70) Bešiktaš (1,80)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.