Trener Dinama: Ne idemo u Sevilju na izlet

Izvor: B92, 15.Feb.2022, 23:32

Trener Dinama: Ne idemo u Sevilju na izlet

Trener fudbalera zagrebačkog Dinama Željko Kopić rekao je da veruje u dobru igru i dobar rezultat svoje ekipe u predstojećem meču protiv Sevilje.

Fudbaleri Dinama ujutru putuju za Sevilju gde će u četvrtak odigrati protiv istoimenog protivnika prvu utakmicu doigravanja za plasman u osminu finala Lige Evropa.

"Poučeni iskustvima poslednjih godina i rezultatima, mislim da je Dinamo dokazao da je ozbiljan faktor u evropskom fudbalu. Sevilja je favorit, ali sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne idemo tamo na izlet. Imamo svoje ambicije što se tiče načina igre, kvaliteta igre i, na kraju, samog rezultata", rekao je Kopić, prenela je agencija Hina.

Upitan koji bi ga rezultat zadovoljio, trener Dinama je rekao da to uvek zavisi od razvoja događaja na terenu.



"Idemo prvo da igramo dobar fudbal, s pravim gardom i da damo sve od sebe da dođemo do kvalitetnog rezultata. Šta će to značiti, videćemo kako će se utakmica odvijati. Na kraju krajeva, imamo i revanš na Maksimiru, ali napravićemo sve da budemo tamo pravi
", rekao je on.

Kopić za taj meč neće moći da računa na povređenog Dina Perića, kao i Josiša Mišića zbog žutih kartona, dok su svi ostali igrači na raspolaganju.

Govoreći o Sevilji, trener Dinama je naveo da je to tim koji ima individualni kvalitet, "jasne mehanizme u igri" i da je povezan između linija.

"Kao svaka ekipa na svetu, imaju i oni segmenata u igri koji nisu na najvišem nivou, a mi ćemo to svakako nastojati da iskoristimo", rekao je Kopić.

Kapiten Sevilje je dugogodišnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, pa je novinare zanimalo hoće li ako bude na terenu imati posebnog čuvara.



"Sigurno nećemo trčati po celom terenu za Rakitićem. On je igrač koji ima ozbiljan kvalitet, znamo način na koji igra, šta je doneo hrvatskoj reprezentaciji, šta sve nosi Sevilji. Nema nikakvog smisla pripremati utakmicu da bilo kojeg od njih čuvaš i posvetiš se samo njemu, jer onda imaš problem negde drugde",
rekao je trener Dinama.

Utakmica Sevilja – Dinamo na programu je u četvrtak od 21.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.