Trener Dalasa tera Parsonsa da probuši kašiku

Izvor: Sportal.rs, 11.Okt.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trener Dalasa tera Parsonsa da "probuši kašiku"

Trener Dalasa Rik Karlajl zamerio je svom košarkašu Čendleru Parsonsu na višku kilograma koji ga, prema njegovom mišljenju, sprečava da pruža bolje partije u dresu Maveriksa. Krilo teksaškog tima zabeležilo je u petak u porazu od Oklahome (118:109) devet poena, šest skokova i isto toliko dodavanja.

- Izgledao je umorno na terenu i imao je "kratak" šut. Čendler radi na gubitku kilograma. Malo je teži nego što je bio pre. Ima 106 kilograma, a ja želim da bude barem za četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << lakši. Mislim da ga je upravo taj višak kilograma sprečio da pruži bolju partiju protiv Oklahome - kazao je Karlajl i objasnio da ne želi da na ovaj način ismeva svog pulena.

- Ne želim da ispadne da ga ismevam u javnosti. Ovo je samo činjenica, kao i to da je on veoma važan igrač za nas. Neophodno je da dovedemo u red njegovu težinu, a samim tim i kondiciju i onda će biti bolji na parketu. Parsons će provesti mnogo minuta na terenu za 82 utakmice tokom sezone - podvukao je Karlajl, koji nije morao mnogo da čeka Parsonsov odgovor.

- Naša shvatanja o višku kilograma se razlikuju. Svakog dana razgovaramo o tome i ja poštujem njegovo mišljenje. Moja težina varira, ali potrudiću se da je regulišem - kazao je Parsons, a prenosi ESPN.

(Tekst: Nemanja Banović, foto: Beta/AP/Tony Gutierrez)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.