Trener Dalasa: Marjanović pokazao koliki je profesionalac

Izvor: RTS, 04.Nov.2019, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trener Dalasa: Marjanović pokazao koliki je profesionalac

Srpski reprezentativac Boban Marjanović počeo je da pruža partije koje se od njega očekuju. Marjanović je dobio dobru minutažu u poslednje dve utakmice Dalasa i odmah se nametnuo treneru Riku Karlajlu.
Tridesetjednogodišnji centar je u pobedi svog tima u Klivlendu postigao 12 poena, uz osam skokova za svega 15 minuta na terenu.

Bobi je sa klupe dao veliki doprinos trijumfu Dalasa i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imao je +/- (rezultat tima dok je on u igri) odličnih +25, odnosno najviše u ekipi iz Teksasa.
Zbog toga je i Karlajl bio veoma zadovoljan.
"Marjanović nam je dao veoma dobre minute u poslednje dve utakmice. Bio je u plusu 25 poena za 15 minuta, što je neverovatno. To vam pokazuje koliko je profesionalan jer je ostao spreman. Trčao je i čuvao momke i van reketa", rekao je Karlajl.
Srpski košarkaš je samo jednom u karijeri imao bolji "+/-" rejting i to u duelu odiganom pre dve sezone kada je u dresu Los Anđeles klipersa protiv Denvera došao do +27.
Takođe, postigao je koš kojim je Luka Dončić došao do drugog uzastopnog tripl-dabla.
"Očigledno, Luka i on odlično sarađuju", dodao je Karlajl.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.