Trener Čukaričkog: Molde je iznad nivoa srpskog fudbala

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trener Čukaričkog: Molde je iznad nivoa srpskog fudbala

Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović rekao je da je Molde, rival u II kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, iznad nivoa kvaliteta srpskog fudbala

Čukarički će u četvrtak od 19 časova gostovati u Norveškoj, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Čeka nas teška utakmica. Molde je nivoom kvaliteta iznad srpske lige. Poštujemo Molde, ali imamo pravo da se nadamo, da naša mlada ekipa igra kako može, da se lepo predstavi i uporedi se sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekipom takvog kvaliteta. Tražićemo svaku šansu da se, ako to bude bilo moguće, plasiramo u narednu rundu. To će biti možda i najveći test za nas, jer u Super ligi nemamo svakog vikenda situaciju da igramo u tako visokom ritmu i na tako visokom nivou kao što ćemo sutra", rekao je Veselinović.

Veselinović je kazao da će njegov tim težiti da postigne gol u Norveškoj.

"Ne razmišljamo o rezultatu 0:0. Naše tendencije su da tražimo način kako da ih savladamo i pokušamo da ostanemo neporaženi. Bez obzira na rezultat sutra, igraćemo dvomeč i treba da budemo pametni i u dve utakmice maksimalno iskoristimo potencijal. Težićemo da damo gol".

On je za ekipu Moldea imao samo reči hvale i naveo da taj tim zaslužuje mnogo komplimenata.

"Prvi su u Norveškoj, sasvim zasluženo. Bili su veoma ozbiljni i prošle sezone u evropskim takmičenjima. Posebno su opasni na domaćem terenu, gde su pobedili Zenit, protiv koga su imali 60 odsto posed lopte, što je gotovo nezamislivo protiv takvog kluba".

Pohvalno je govorio i o svom mladom timu.



"Imamo grupu divnih momaka koji izvanredno rade. Treba da nastavimo da se ponašamo veoma skromno van terena i idemo korak po korak. Poštujući sve druge, pre svega treba da poštujemo sebe"
, istakao je trener Čukaričkog.

Dodao je da je svaka utakmica novi izazov i da će predstojeći susret biti lepa prilika da mladi igrači Čukaričkog uporede sebe sa ekipom evropskog nivoa.



"Ovo je lepa prilika da naši mladi, poneki golobradi mladići, uporede sebe sa ekipom koja je na evropskom nivou. Pre ili kasnije morate da igrate i stičete iskustvo. Ovo je neprocenjivo iskustvo za ove mlade igrače i oni treba da budu srećni što igraju ovakve utakmice i ne smeju da budu u grču. U svakoj utakmici ćemo težiti da budemo koncentrisani i videćemo kuda će nas to voditi. Moramo da poštujemo ekipu s kojom igramo. Naš način je da budemo skromni. Ali, ući ćemo maksimalno motivisani da budemo bolji. Ako tako ne bude, čestitaćemo protivniku"
, rekao je Veselinović.

Fudbaler Čukaričkog Darko Puškarić je rekao da je njegovoj ekipi veoma drago što je u drugom kolu i što joj sledi duel sa Moldeom.



"Poznato je da Čukarički nije prošao dalje od drugog kola, ali se ne opterećujemo tim. Bilo bi nam veoma drago da srušimo tu tradiciju. Iz ove perspektive to deluje dosta daleko jer imamo mnogo ozbiljnijeg protivnika nego u prvom kolu. Nećemo gubiti nadu, ali ni glavu, ako sutra nešto krene naopako. Maksimalno ćemo se boriti da se vratimo u Beograd sa pozitivnim rezultatom. Nepopravljiv sam optimista i smatram da će tako i biti. Mladošću, energijom i željom možemo da uradimo nešto",
rekao je Puškarić.

On je kazao da ekipa ne razmišlja o oscilacijama uprkos mladom timu.

"Mladost nekad može da bude hendikep u profesionalnom sportu. Može biti oscilacija, ali ne razmišljamo o tome. Sva deca Čukaričkog imaju takmičarski duh, srce i želju koje mogu da nadomeste te oscilacije. Mogu veoma dobro da se nose kada naiđe kriza. Ovo je prvi ozbiljniji test. Nisam video da su bojažljivi, a kvalitet svakako imaju. Apsolutno sam siguran u njih i ne brinem što se toga tiče", kazao je Puškarić.

Revanš će se igrati naredne srede na Banovom brdu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.