Izvor: MozzartSport.com, 08.Okt.2021, 23:34

Treća liga preti: Aveti prošlosti proganjaju Studente, Ikike beži ka ligilji

Čile 2: Universidad Konsepsion u nezavidnoj poziciji dočekuje Zmajeve u sklopu 24. kola šampionata

Universidad Konsepsion i Deportes Ikike. Nekada stabilni pripadnici elitnog ranga čileanskog fudbala, u pojedinim situacijama i direktni rivali za prestižne trofeje, a danas u borbi za goli život i spas od ispadanja u treći rang takmičenja. Oba kluba napustila su najjaču kategoriju čileanskog fudbala u protekloj sezoni, i dok Deportes Ikike još ima čemu da se nada i za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koga postoji mogućnost da se dokopa pozicija koje vode u ligilju i doigravanje za viši rang, Universidad de Konsepsion gleda samo kako da izbegne neprijatnu borbu za opstanak u Primeri B. Stadion Alkadesa Ester Roa noćas (23.30) je poprište velike bitke između Nebeskoplavih zmajeva i Studenata iz Konsepsiona, i dok za gostujući sastav ovo može biti napredak ka povratku u društvo kojem pripadaju, sa druge strane, domaćini bi tek delimično i na trenutak mogli da se oslobode tereta koji ih vuče na dno. Bilo kako bilo, za obe strane, pobeda je preko potrebna.

Ikike je u dosadašnjem delu prvenstva uspeo da sakupi 27 bodova iz 23 odigrana kola, što je dovoljno tek za 10. poziciju na tabeli. Treba imati na umu da su Zmajevi doživeli čak 10 poraza u ovoj sezoni i da su tek u poslednjih pet prvenstvenih utakmica uhvatili zamah i konačno isplivali iz opasne zone. Ekipa predvođena Luisom Musrijem trenutno iza sebe ima niz od pet mečeva bez poraza, uz tri pobede i dva remija, a poslednji trijumf od čak 6:1 protiv Santa Kruza, ekipe iz gornjeg dela tabele, bio je naznaka moći koju ovaj sastav poseduje, a koja se aktivirala sa ozbiljnim zakašnjenjem. Još sedam kola preostalo je do kraja ligaškog dela šampionata Primere B, a Ikike je od petog i poslednjeg mesta koji vodi u doigravanje za viši rang udaljen osam bodova. Zmajevi će u narednom periodu uglavnom da se suočavaju sa direktnim rivalima i predendentima za mesta u popularnoj ligilji.

23.30: (2,75) Universidad Konsepsion (2,80) Deportes Ikike (2,75)

U postavi gostiju, i noćas će se naći Alvaro Ramos, napadač koji je u dosadašnjem toku prvenstva postigao devet golova, što ga čini najefikasnijim igračem u ekipi i drugim po efikasnosti u ligi, ali na toj poziciji nije sam, jer čak pet igrača dele isti skor, od kojih čak dvojica iz rivalskog sastava. Dobra stvar po trenera Luisa Musrija je ta što se venecuelanski internacionalac Edvin Pernija vratio u golgetersku formu. Krilni napadač je na poslednjih pet utakmica postigao četiri gola. I mada je bilo naznaka da će ga selektor Venecuele Leonardo Gonzales možda pozvati u nacionalni tim za predstojeće kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo, to se ipak nije dogodilo i svi u Ikikeu mogli su da odahnu, jer bi to bio ozbiljan hendikep za ekipu u usponu forme.

Sa druge strane klub iz Konsepsiona proživljava zaista teške trenutke, i mada je još na sigurnom, strah od ispadanja u treću kategoriju je i te kako prisutan, a aveti prošlosti i momenti iz 1994. godine, kada je poslednji put pao tako nisko, pri čemu mu je bilo potrebno čak pet godina da se konsoliduje, ponovo su počeli da ga proganjaju. Sa trenutne tačke gledišta, gde samo poslednjeplasirana ekipa napušta Primeru B, Studenti se sa 25 bodova nalaze na 13. poziciji, tri mesta iznad mesta ponora nad kojim lebdi Kobreloa sa 20 bodova, inače još jedan klub šampionskog renomea, koji po svemu sudeći proživljava svoje poslednje dane postojanja.

Ipak, ekipa koju od pre nekoliko dana predvodi novi trener Luis Vergara, daleko je u najgorem ritmu od svih učesnika u ovom rangu takmičenja. Konsepsion nije ostvario bobedu na prethodnih 10 susreta, gde je zabeležio pet remija i isto toliko poraza, a poslednji put je osvojio ceo plen početkom avgusta meseca protiv San Markosa iz Arike. Promena stratega donela je neki pomak, i prekinula niz od tri uzastopna poraza i čak sedam mečeva bez postignutog gola. S tim u vezi, zaista je pravo pitanje kako je ekipa uspela da postigne 27 golova u dosadašnjem toku šampionata, gde su argentinski napadač Lionel Altamarino i Luis Riveros daleko najefikasniji sa devet pogodaka?

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Primera radi, prvoplasirani Kokimbo Unido postigao je isti broj golova. U generalnom plasmanu Studenti ne zaostaju mnogo ni za svojim noćašnjim rivalom, tek dva boda, ali su po trenutnoj formi bliži borbi za opstanak nego trci za mesta u ligilji na koje puca Ikike. Opet, kako Zmajevima, tako je i njima pobeda neophodna, prvenstveno kako bi se osigurali od ispadanja.

Situacija u kojoj se nalaze obe ekipe daleko je od one u kojoj smo navikli da ih gledamo. Podsetimo se činjenice da su ovi timovi nekoliko puta podizali pehar namenjen osvajača Kupa Čilea. Ikike je to učinio u tri navrata, dok je u posed Konsepsiona ovaj trofej dolazio dva puta, poslednji put 2014. godine. U istom takmičenju, samo u izdanju za 2010. godinu ova dva rivala direktno su odlučivala o pripadnosti trofeja. Posle 120 minuta ujednačene borbe na stadionu Fransisko Sančes Rumoroso u Kokimbu, pri rezultatu 1:1, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, u kojima su uspešniji bili igrači Ikikea.

U poslednjih deset okršaja ovih timova može se reći da je glavnu reč vodio Konsepsion sa pet pobeda, naspram dve na strani Ikikea, dok su preostala tri susreta završena nerešenim ishodom. Ipak, poslednja dva okršaja pripala su Zmajevima i to sa poprilično ubedljivim rezultatima. Bilo je 5:1 u junu ove godine i 4:0 prošle sezone kao učesnici elitnog ranga pre ispadanja u Primeru B. Sa druge strane, treba imati na umu da Ikike nije slavio na Alkadesa Ester Roa stadionu još od sezone 2012. i formata Apertura.

ČILE 2 - 24. KOLO

Sreda

Kobreloa - Magaljanes 2:1 (2:0)

Petak

Deportes Temuko - Puerto Mont /u toku/

23.30: (2,75) Universidad Konsepsion (2,80) Deportes Ikike (2,75)

23.30: (2,20) Deportes Santa Kruz (3,20) Kopijapo (3,20)

23.55: (3,30) San Markos (3,00) San Luiz (2,25)

Subota

02.00: (1,87) Kokimbo Unido (3,30) Santijago Morning (4,10)

23.00: (2,35) Fernandez Vijal (3,00) Rendžers (3,10)

Nedelja

23.00: (2,75) Barnečea (2,75) Union San Felipe (2,85)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.