Trebovano 10m ulaznica za EP 2008

Izvor: B92, 02.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trebovano 10m ulaznica za EP 2008



Organizatori Prvenstva Evrope u fudbalu, koje će naredne godine biti održano u Austriji i Švajcarskoj, dobili su trebovanja za više od deset miliona ulaznica, a pošto je u prvom krugu u prodaju pušteno 350.000 karata, priliku da uživo gleda svoje ljubimce dobiće tek svaki trideseti navijač.

U saopštenju organizatora navodi se da je ulaznice tražilo 589.000 navijača iz čak 142 države, a najviše ih je stiglo iz Švajcarske, Nemačke i Austrije. Pri tom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za finalnu utakmicu trebovano oko 650.000, a za dve polufinalne utakmice više od pola miliona ulaznica.

Ovoliko interesovanje za utakmice EP do sada nije zabeleženo. Primera radi, uoči prethodnog šampionata u Portugaliji organizatori su u ovo vreme dobili 18 puta manje trebovanja, a samo pola miliona više zahteva imali su organizatori prošlogodišnjeg svetskog prvenstva u Nemačkoj.

Zbog ovolikog interesovanja, organizatori su saopštili da neće biti drugog kruga prodaje ulaznica, već će sredinom aprila biti organizovana lutrija na kojoj će biti izvučeni dobitnici svih 600.000 ulaznica, koliko je predviđeno da ih bude u slobodnoj prodaji. Cene ulaznica su između 45 i 600 evra.

Za sve koji ne budu izvučeni iz bubnja, ostaje još jedna šansa da dođu do ulaznica. Biće to u decembru, kada će nacionalni savezi čije se selekcije kvalifikuju za završni turnir dobiti ukupno nešto manje od 400.000 ulaznica. Preostalih osam odsto ulaznica ostavljeno je za sponzore šampionata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.