Izvor: Blic, 11.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treba vam Bodiroga

Treba vam Bodiroga

Zoran Čutura, bivši reprezentativac Jugoslavije i KK Cibona, od nedavno kolega po novinarskoj profesiji i kolumnista zagrebačkog 'Jutarnjeg lista'. Za stolom elitnog kluba 'Metro bar' u Stokholmu, za 'Blic' otkriva šta će se u sutrašnjem broju naći na stranicama uglednog hrvatskog dnevnika.

- Ja sam unapred napisao u svojoj kolumni da bi ulazak reprezentacije Hrvatske među osam najboljih predstavljao senzaciju. Što ne znači da sam kurvin >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sin i da mi je drago što su ispali i što su se ostvarile moje prognoze. Mislim da je to realno mesto Hrvatske na košarkaškoj mapi Evrope. Sve tri utakmice su izgubljene na isti, ili vrlo sličan način. To nije prvi put da se gubi ovako, čak smo i na prethodnim prvenstvima ostajali bez dobrog plasmana po istom receptu. Ja sam odavno prestao da verujem u sreću i sudbinu, sticaj okolnosti ili veru u to da je Bog na našoj ili nečijoj drugoj strani. To je to. Mi gubimo utakmicu u završnici. Da li od pokojnog Dražena Petrovića, hrvatska reprezentacija još bezuspešno traga za liderom?

- U hrvatskoj reprezentaciji više nije samo problem nedostatak lidera, jer po mom mišljenju liderstvo je karakterna osobina. Nama u ovom trenutku nedostaje igrač odluke. Očekivao sam da će to biti Giriček i donekle sam razočaran njegovom igrom na ovom Šampionatu jer je konkretno on promašio dva slobodna bacanja protiv Grčke i ispromašivao sve moguće otvorene šuteve protiv turske zone koja je, iskreno rečeno, bila šuplja. On i Popović su šutirali zajedno 4-20 trice. Posle povrede Stojakovića, mnogi su bili zabrinuti za sudbinu plavih u Švedskoj.

- Ne poznajem toliko igrače Srbije i Crne Gore, a imao sam priliku i privilegiju da upoznam Predraga Stojakovića na NBA 'Ol-staru'. Čini mi se kao normalan čovek. Sigurno je da Jugoslaviji, odnosno SCG, fali jedan Bodiroga. Večiti pobednik, bilo da igra za klub ili reprezentaciju.

Favoriti prvenstva?

- Grčka je strahovito jaka reprezentacija, međutim, mislim da ih Joanidis vodi na čudan način i da ih sputava. Oni su ekipa koja ima 12 kvalitetnih igrača. Konkretno, na utakmici protiv Hrvatske on je u početnih 14 minuta izvrteo 11 igrača, da bi mu pobedu doneo poslednji koji je ušao Harizis koji je dobio pet minuta, dao ritam, napravio preokret i probacio poslednju loptu kroz naš obruč. Šteta je što će se u polufinalu, najverovatnije, sastati Španija i Grčka, a onda će, logično, jedna ekipa ranije završiti takmičenje. Pitanje trećeg mesta biće do kraja otvoreno – kaže Čutura. Koja su, po vašem mišljenju, najveća iznenađenja Šampionata?

- Nisu me toliko iznenadili Nemci koji su eliminisani prerano koliko me je začudio povratak Italijana posle katastrofe od Francuske od 30 razlike. O Izraelu da ne govorimo, njihov prolazak među osam ekipa je čudo nad čudima. Dejan za lažnu uzbunu

STOKHOLM - Tokom jučerašnjeg dana Stokholmom je kružila priča da bi se nekim čudom u toku dana plavima u Švedskoj mogao priključiti Dejan Bodiroga, kao zamena za povređenog Peđu Stojakovića! Istina je da je Bodiroga bio na širem spisku reprezentativaca, a evo kako je odreagovao po saznanju da je u kombinaciji:

- Evo me na aerodromu, spremam se za put...

Novinari su taman pomislili da će krenuti put severa Evrope, ali...

- Švedska? Nemam pojma, odakle vam to? Pa, ja idem s Barselonom na turnir u Majorku! Stvarno nisam razgovarao ni sa kim oko toga, ne znam ni u kakvom stanju je Peđina noga, jer se ni sa kim nisam čuo nekoliko dana - rekao je Bodiroga.

Vest da bi se Dejan Bodiroga mogao priključiti plavima preneli su neki naši navijači u Švedskoj, koji su, navodno, imali pouzdane informacije sa se tako nešto sprema... Novinari mnogo 'seku'

Kako Zoran Čutura gleda na kritike medija koje su bile upućene na rad selektora Duška Vujoševića?

- Dule i ja smo dobri prijatelji. Došli su u novinarstvu neki novi, mlađi ljudi koji mnogo više seku, napadaju, a mnogo manje paze na efekat toga što će napisati. Za sebe mislim da sam dosta oštar, ali nikad neću igrača napasti zbog loše igre, pre ću to uraditi zbog glupe izjave ili idiotskog ponašanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.