Transferi uživo (13. januar): Fiorentina prodaje Gomeza, Junajted nudi milione za Šniderlina

Izvor: Sportal.rs, 13.Jan.2015, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transferi uživo (13. januar): Fiorentina prodaje Gomeza, Junajted nudi milione za Šniderlina

Vrvi na fudbalskoj pijaci, usijale su se linije predstavnika klubova, agenata, igrači čekaju jedan poziv "koji menja sve". Tako izgleda jedan sasvim običan dan u prelaznom roku...

09:12 - Argentinac Maksi Lopez (30) napušta redove Kjeva i seli se u Torino, prenose italijanski mediji. Nekadašnji napadač brojnih klubova, pored ostalih i River Plejta i Barselone, potpusaće ugovor sa "letećim magarcima" do juna sa opcijom produžetka ukoliko obe strane budu zadovoljne saradnjom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << />
Lopez se nije proslavio u Kjevu za koji je od letos odigrao 13 utakmica i postigao samo jedan gol, doduše jedan važan gol, u pobedi protiv Napolija 1:0.

09:36 - Roma je najbrže stigla do potpisa supertalentovanog Argentinca Ezekjela Ponsea (17), napadača Njuels Old Bojsa. Reč je o najmlađem igraču koji je debitovao za klub iz Rosarija - sa samo 16 godina. I već posle tri meča se upisao u strelce, a njegove igre su vrlo brzo privukle pažnju i najvećim evropskim klubovima.

Rimljani su bili najkonkretniji u trci za Ponseom, koji je stigao u Rim na potpis ugovora na pet i po godina, po kome će i narednu sezonu provesti u Njuelsu, pa će se posle toga priključiti "vučici".

Roma će Argentincima platiti 5 miliona evra na 60 odsto prava na ugovor igrača.

10:17 - Jaja Sanogo će do kraja sezone igrati u Kristal Palasu. Arsenal je na svom zvaničnom sajtu objavio vest da će 21-godišnji francuski napadač biti pozajmljen klubu sa "Selhrst Parka".

Talentovani Francuz je došao u klub iz Londona 2013. godine, ali je uspeo da zabeleži samo 11 nastupa bez postignutog gola. Kristal Palas je dobio dobro pojačanje u borbi za opstanak, a Sanogo ima priliku da razuveri Vengera i dokaže se u Engleskoj.

11:50 - Kolumbijac Viktor Ugo Montanjo (30) sporazumno je raskinuo ugovor sa francuskim Monpeljeom i prešao u redove meksičke Toluke sa kojom je dogovorio jednoipogodišnju saradnju.

Montanjo je drugi put napustio redove kluba sa juga Francuske u kome je ukupno proveo šest sezona. Između boravka u Monpeljeu tri sezone je nosio dres Rena.

13:37 - Trener Milana Filipo Inzagi ne želi da se odriče usluga talentovanog Francuza Mbaja Nianga (20), iako ovaj ne dobija mnogo prilika da igra ove sezone. S obzirom na to da je Keisuke Honda trenutno odsutan zbog obaveza prema reprezentaciji Japana, a iskusni Pacini bi mogao da napusti klub, Inzagi ne želi da pušta Ninga bilo gde u ovom momentu.

14:19 - Gvangdžo je saopštio da je angažovao brazilskog veznog igrača Rikarda Gularta (23), koji je potpisao četvorogodišnji ugovor sa kineskim klubom.

Gulart stiže iz redova prvaka Brazila Kruzeira, za koji je u prošloj sezoni na postigao 13 golova na 24 utakmice. Kinezi su za njegovu "slobodu" dvostrukom uzastopnom šampionu najprostranije države Južne Amerike, platili 15 miliona evra.

Ovaj odlični fudbaler stiže u Gvangdžou stiže kao zamena za Italijana Alesandra Dijamantija koji se vratio u Fiorentinu.

15:48 - Turski Bešiktaš doveo je švedskog defanzivca Aleksandera Miloševića, dosadašnjeg igrača AIK-a iz Stokholma. On je potpisao ugovor na četiri godine sa turskim klubom na osnovu kojeg će zarađivati 900.000 evra na godišnjem nivou. U AEK-u je proveo prethodne četiri sezone.

17:06 - Mada je bilo spekulacija da bi Lihtštajner mogao da napusti Juventus pošto u ugovor ističe ovog leta, do toga neće doći. On je sa “starom damom” produžio saradnju do 2017. godine. Švajcarca su mediji selili u Lacio, Arsenal, Romu i Mamnčetser siti, ali je u utorak potisao novi dvogodišnji ugovor uz opciju da bude produžen na još jednu sezonu.

17:32 - Dosadašnji fudbaler Kjeva Maksi Lopez potpisao je ugovor za Torino. Prelazak Lopeza u Torino se očekivao poslednjih nekoliko nedelja, a taj transfer je danas i zvanično potvrđen. Argentinski fudbaler, koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 11, debitovaće za Torino u meču Kupa Italije protiv Lacija. Lopez (30) je u karijeri igrao, između ostalih, za River Plejt, Barselonu, Majorku, Milan, Kataniju i Sampdoriju.

18:35 - Dogovoren je transfer Karlesa Hila (22) iz Valensije u Aston Vilu. Englezi će Špancima platili četiri miliona evra na ime obeštećenja, a Hil je potpisao ugovor na četiri i po godine.

- Želeo sam da dođem u Aston Vilu. jedva čekam da zaigram i pokažem navijačima zašto sam došao. Radujem se što ću igrati u jednoj od najboljih liga na svetu - rekao je Hil prilikom promocije.

19:49 - Kako prenose engleski mediji Liverpul je ponudio dva miliona funti za Neta  (25), golmana Fiorentine. Brazilcu ugovor ističe na leto, pa će tokom januara morati da odluči da li će produžiti ugovor ili preći u drugi klub, a s obzirom na to da je klub dogovorio saradnju sa Rosatijem čini se da je Montala već pronašao Netu zamenu.



21:12 - Arsenal pokušava da dovede Gundogana, pa su “tobdžije” poslale, kako mediji prenose Borusiji iz Dortmunda ponudu od 15.6 miliona funti. Igraču ugovor ističe 2016. godine, pa se konkretniji razgovori dva klupa očekuju tokom naredne nedelje.

22:10 - Mančester junajted je ušao u trku za veznog igrača Sautemptona Morgana Šniderlina. “Đavoli” su spremni da za 25-godišnjeg Francuza ponude 32 miliona evra. Pored kluba sa "Old Traforda" ozbiljno interesovanje za Šniderlina pokazali su Arsenal i Totenhem.

23:20 - Fiorentina namerava da smanji troškove pa planira da zbog loše forme Maria Gomeza proda Svonsiju. Nemac “violu” košta 4.3 miliona evra po sezoni i to je razlog zašto nameravaju da ga prodaju. Svonsi je među zainteresovanima, jer traži zamenu za Vilfreda Bonija.



(Foto: Beta/AP/Gregorio Borgia)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.