Tradicionalno buđenje uz Premijer ligu

Izvor: Radio 021, 01.Jan.2015, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicionalno "buđenje" uz Premijer ligu

Prvi sportski događaj u 2015. godini je, kao po običaju, 20. kolo engleske Premijer lige.

Čelsi nastavlja pohod na titulu, dva mančesterska tima jure "plavce", dok derbi vrha tabele igraju Sautempton i Arsenal.

Londonski Čelsi u novu godinu ulazi sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, a četu Žozea Morinja očekuje lokalni derbi sa Totenhemom na "Vajt hart lejnu". Ivanović, Matić i drugari imaju samo jedan poraz u sezoni, pa je trijumf >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << protiv sasvim solidnog Totenhema na neki način i imperativ za "plavce".

Mančester siti ne odustaje od lova na vodeću ekipu Premijer lige. Na "Etihad" stiže Sanderlend, pa "građani" ne bi trebalo da imaju previše problema da osvoje nova tri boda, iako već nekoliko utakmica igraju bez klasičnog napadača.

Dan otvara susret između Stouka i Mančester junajteda. "Đavoli" su u odličnoj formi, ne pamte kada su poslednji put zabeležili trijumf, ali retko koja ekipa je favorit na "Britaniji". Stouk je u poslednjih pet kola zabeležio samo jedan poraz, i to od Čelsija na svom terenu, ali se "grnčari" nadaju nastavku dobrih rezultata protiv timova iz samog vrha engleskog fudbala.

Možda i najveći derbi 20. kola igraju Sautempton i Arsenal. Čini se da je mala kriza u kojoj su "sveci" bili prošlost, dok Arsenal i ove godine igra u promenljivoj formi. Tim Arsena Vengera trenutno deli četvrto mesto na tabeli sa novogodišnjim rivalom, a Aleksis Sančez i ekipa nadaju se dobrom rezultatu protiv Dušana Tadića i Ronalda Kumana.

Dva pretendenta na visok plasman, Liverpul i Vest Hem, svoje mečeve igraju na domaćem terenu. "Crveni" će dočekati ekipu Lestera, sa kojom su nedavno lako izašli na kraj, a pobeda nad Svonsijem u prethodnom kolu daje nadu Brendanu Rodžersu da njegov tim najzad hvata pobednički zalet.

"Čekićari" na "Apton parku" dočekuju ekipu Vest Broma, koja bi u toku dana trebalo da dobije novog trenera, Tonija Pjulisa.

U ostalim mečevima sastaju se: Aston Vila – Kristal Palas, Hal – Everton, Njukasl – Barnli i Kvins Park – Svonsi.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.