Toto Volf najavio velike promene na bolidu Mercedesa

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 13:30

Toto Volf najavio velike promene na bolidu Mercedesa

Direktor Mercedesa Toto Volf potvrdio je da će ta ekipa napraviti "fundamentalne" promene na svom bolidu u 2024. godini.

Kako je istakao, uveren je da njihovi planovi neće biti sputani ograničenjem troškova u Formuli 1.

U Mercedesu se nadaju da će njihova nadogradnja bolida u ovoj sezoni pomoći Luisu Hamiltonu i Džordžu Raselu da se bore za pobede u drugom delu ove godine.

Ekipe mogu da potroše do 135 miliona dolara godišnje i samim tim imaju manje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućnosti za veliki razvoj bolida, ali je Volf rekao da Mercerdes ima mogućnosti da napravi velike promene koje želi za bolid W15 u 2024. godini, preneo je Skaj.

"Osnovali smo ogromnu organizaciju u našem finansijskom odeljenju sa 46 ljudi koja prati ograničenje troškova do poslednjeg šrafa. Posmatramo taj trend naše potrošnje tokom cele godine, a ono što smo uradili je izdvajanje sredstava na različite projekte. Čitave prošle godine smo ostali iza te linije, ove godine smo iza te linije i razmišljamo o promeni razvoja za sledeću godinu, tu smo na pravom putu", naveo je Volf.

"Dobra stvar je što stalno učimo o tome šta bolid radi. Biće nekih fundamentalnih promena u dizajnu sledeće godine, ali ne znači da pravimo stvari, više šta simuliramo? To se ne meri novcem ili satima u aerotunelu", dodao je on.

Volf je potvrdio da će Mercedes imati "veće" unapređenje u trci za Veliku nagradu Velike Britanije, 9. jula, a da su dalja unapređenja planirana pre pauze u šampionatu, u avgustu.

Tehnički direktor Majk Eliot rekao je da su unapređenja u Monaku donela napredak u performansama koje je Mercedes očekivao i pošto su u Kanadi bili bolji od očekivanog, u Mercedesu se nadaju dobrim trkama u Austriji i na Silverstonu.

Mercedes je dominirao Formulom 1 od 2014. do 2021. godine, ali je od promene pravila prošle godine ostvario samo jednu pobedu, kada je Rasel trijumfovao prošlog novembra u Brazilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.