Toti grmi, u Romi niko ne priča italijanski!

Izvor: Sportske.net, 23.Sep.2019, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toti grmi, u Romi niko ne priča italijanski!

Jasni su razlozi iz kojih je "Princ Rima" nezadovoljan.

Toti je napustio svoju voljenu Romu, po završetku igračke karijere je imao direktorsku funkciju u klubu, ali ju je napustio zbog nesuglasica sa upravom i prvim čovekom kluba Palotom.

Čak 30 godina je proveo u klubu sa "Olimpika", ostaće zauvek upamćen kao "Princ Rima" i najveća legenda u istoriji "Vučice".

Ipak, nije mogao da se složi sa pojedinim stvarima te je odlučio da ode, a sada je prokomentarisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i činjenicu da je i u Seriji A sve veći broj stranih fudbalera.

Takav trend odavno postoji, pravila o broju stranca nisu rigorozna u Italiji, te veliki broj klubova za ključne igrače ima strane fudbalere.

To se odrazilo i na uspehe italijanske reprezentacije u prethodnom periodu, nisu uspeli ni da se kvalifikuju za Mundijal 2018. godine, što je bio veliki krah za jednu fudbalsku velesilu kakva je Italija.

Toti je za primer uzeo svoju Romu, koja u svojim redovima ima 10 Italijana, od 26 prijavljenih igrača.

"Sanjam o ligi u kojoj ne bi bilo više od dva stranca po timu. Niko u Romi više ne priča italijanski, čak ni maseri", izjavio je legendarni Toti.

Prema podacima nakon letnjeg prelaznog roka u Seriji A je registrovano 551 fudbalera, 317 stranih državljana, što je oko 57,5% ukupnog broja registrovanih igrača.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.