Totenhem ubedljiv, Čelsi siguran

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2017, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Totenhem ubedljiv, Čelsi siguran

Fudbaleri Totenhema ubedljivo su savladali Votford i u 31. kolu Premijer lige nastavili da kako-tako pritiskaju prvoplasirani Čelsi.

Totenhem je na svom stadionu savladao 'Stršljenove' rezultatom 4:0, a strelci su bili Dele Ali, Nejtan Dajer i Son Hjong-Min dva puta.

Nakon ovog trijumfa izabranici Maurisija Poćetina stigli su do 68 bodova, četiri manje od 'Plavaca', uz utakmicu više.

Na 'Vajt Hart Lejnu' domaći su krenuli veoma ofanzivno i u ranoj fazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imali dve dobre prilike – prvo je Gomeš odbranio udarac Vinsenta Jansena, da bi isti igrač nekoliko minuta kasnije pogodio prečku.

Reprezentativac Engleske prihvatio je loptu iskosa sa leve strane sa više od 20 metara fantastično pogodio suprotni ugao.

Samo šest minuta kasnije Dajer je povisio na 2:0, kada je odlično "pokupio" odbitak sa ivice kaznenog prostora, da bi furiozan finiš poluvremena zaokružio Hjong-Min, pogotkom takođe sa distance.

Drugi deo igre počeo je isto kako je prvi završen – napadač iz Južne Koreje je u 55. minutu na drugoj stative uhvatio volej posle polukontre i centaršuta Tripijea, i tako postavio konačan rezultat.

'Pevci' su posle četvrtog gola očekivano spustili tempo i vrebali greške rivala, a da su u završnici bili koncentrisaniji Son i Kejn, trijumf bi bio još ubedljiviji. Najbolji igrač Totenhema Hari Kejn vratio se na teren posle višemesečne pauze zbog povrede.

Votford je posle dve pobede upisao poraz i ostao na 10. poziciji sa 37 bodova.

Tadić asistirao za pobedu, "Građani" prekinuli niz

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Hal sa 3:1, u 32. kolu Premijer lige i tako prekunuli niz od četiri meča bez pobede.

'Građani' su na Etihadu poveli autogolom El Mohamadija u 31. minutu, da bi se u drugom poluvremenu u listu strelaca upisali Augero u 48. i Delf u 64. minutu.

Počasni pogodak za Hal postigao je Ranokija pet minuta pre kraja. Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za ekupu Pepa Gvardiole, kao i Lazar Marković u dresu Hala.

Liverpul je posle preokreta uspeo da savlada Stouk rezultatom 2:1.

Jirgen Klop je na 'Britaniji' izveo sastav bez Firmina i Kutinja, koji su ušli na poluvremenu,a potom i postigli golove za preokret.

Šaćiri je asisitirao Volersu za vođstvo Stouka, da bi Kutinjo u 70, a potom i Firmino u 72. rešili pitanje pobednika.

Sautempton je u gostima došao do boda golom Klasija u 25. minut, a srpski reprezentativac Dušan Tadić asistirao je kod ovog gola.

U ostalim mečevima, Vest Hem je kao domaćin savladao Svonsi rezultatom 1:0, golom Kuojatea, dok su Midlsboro i Barnli odigrali bez pogodaka.

Čelsi siguran u Bornmutu, blizu titule

Fudbaleri Čelsija pobedili su Bornmut u gostima sa 3:1, u 32. kolu engleske Premijer lige.

Adam Smit je dao autogol u 17. minutu, a strelci za pobednika su bili još Eden Azar u 20. i Markos Alonso u 68. Pogodak za Bornmut postigao je Džošua King u 42.

Čelsi ima sedam bodova više od drugoplasiranog Totenhema. Bornmut je 15. sa 34 boda.

'Plavci' su odlično otvorili meč i posle dvadeset minuta imali prednost od 2:0.

Djego Kosta je u 17. minutu ušutio udarac ka protivničkom golu, a lopta se od Kingaodbila iza leđa artura Borica. Samo tri minuta kasnije, na sistenciju Kantea Azar uvećava prednost.

Do kraja prvog poluvremena ekipa Antonija Kontea propustila je nekoliko prilika za pogodak, što su kaznili gosti u 42. minutu.

Džošua King je prihvatio loptu i sa 18 metara šutirao ka protivničkom golu, koja je zakačila Davida Luiza.

U drugom poluvremenu Marko Alonso je fantastičnim udarcem iz slobodnjaka postavio konačan rezultat.

Londonski tim osvojio je nova tri boda i sada ima sedam više od Totenhema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.