Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2021, 22:15

Totenhem razbija kasicu prasicu: 55.000.000 za Romera, u Bergamo stiže Demiral

Sparsi su na dobrom putu da angažuju željeno pojačanje, s ozbirom na to da je klub iz Bergama nadomak postizanja dogovora sa Starom damom oko pozajmice turskog defanzivca sa pravom otkupa

Da li je Totenhem već počeo da troši novac od prodaje Harija Kejna? Engleski reprezentativac je propustio trening kluba sa severa prestonice kako bi izgurao transfer u redove Mančester Sitija. Najnoviji potez Pevaca dodatno je podgrejao priče o odlasku najboljeg igrača ekipe, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kako je klub sa Vajt Hart Lejna nadomak postizanja dogovora sa Atalantom oko kupovine štopera Kristijana Romera. U Bergamu će ga odmeniti turski internacionalac Merih Demiral, kako je Boginja u završnim pregovorima sa Juventusom oko pozajmice uz pravo otkupa.

Prodao je Totenhem Tobija Aldervejrelda. Potez kluba koji pokazuje da je došlo vreme za smenu generacija u Severnom Londonu. Prešao je iskusni Belgijanac u Al Duhail iz Katara za sumu od 13.000.000 evra. Englezi žarko žele da ga zamene Kristijanom Romerom iz Atalante, već dugo pregovaraju sa italijanskim klubom, a kako stoje stvari uskoro bi trebalo da postignu i dogovor. Odolevala je Atalanta, ali čini se da će prihvatiti unosnu ponudu iz engleske prestonice.

Sa svih strana stižu informacije da je Argentinac vrlo blizu prelaska na Vajt Hart Lejn, a argentinski novinar Sesar Luis Merlo tvrdi da poslednja ponuda Totenhema za njegove usluge iznosi 50.000.000 evra, uz još 5.000.000 na ime bonusa. Suma koja je izgleda ubedila Atalantu da posluje sa Englezima, pa je brže bolje krenula u potragu za zamenom. Ukoliko se dve strane dogovore, a pomenuti uslovi ostanu na snazi, biće to drugi najveći transfer u istoriji Sparsa.

Zamena bi trebalo da bude Merih Demiral iz Juventusa. Iako se pisalo o interesovanju Borusije Dortmund za njegove usluge, klub sa Vestfalena nije izneo konkretnu ponudu, pa je sada Boginja prvi favorit za njegov potpis. Više medija prenosi da su dve strane spremne da pruže ruku jedna drugoj, dok novinar Skaj Sportsa Maks Bilefeld iznosi i detalje. Turčin se u Bergamo seli na pozajmicu sa pravom otkupa: Atalanta će ukoliko bude želela da ga zadrži posle isteka kratkoročne saradnje moći da otkupi njegov ugovor od Bjankonera za 35.000.000 evra.

Postavlja se i pitanje da li se Totenhem predao u borbi da zadrži Harija Kejna u svoje redove i već krenuo da troši novac od njegove prodaje? S ozbirom da je već izdvojio 25.000.000 evra za Brajana Hila i da je u plusu posle prodaja Aldervejrelda i Huana Fojta (Viljareal iskoristio pravo da ga zadrži za 15.000.000 evra) svega 3.000.000 evra, stiče se utisak da su Sparsi već krenuli da posluju sa parama sa Etihada. Pisalo se o tome da Pevci traže od 150.000.000 do 180.000.000 evra za sjajnog strelca, dok je Mančester Siti navodno voljan da ponudi najviše 120.000.000 evra.

Angažovanje Romera bi moglo da se ispostavi kao sjajan potez uprave kluba iz Londona. Argentinac ima 23 godine, odigrao je odličnu sezonu 2019/20 u dresu Đenove na pozajmici iz Juventusa, a onda se afirmisao kao jedna od najboljih štopera Serije A u dresu Atalante. U tekućoj godini je debitovao i za reprezentaciju Argentine. U dresu sa državnim grbom je zabeležio pet nastupa uz jedan postignut gol. Karakterišu ga odlične fizičke predispozicije, visok je 185 centimetara, ima izuzetan odraz, prilično je agilan i siguran na lopti. Agresivan je, ponekad i previše što neretko rezultira i dobijanjem žutog kartona, ali iako je jako mlad dokazao je da ume izuzetno dobro da čita igru protivnika. O tome svedoči i podatak da je u takmičarskoj godini za nama zabeležio drugi najveći broj presečenih lopti u Seriji A.

Atalanta će sa druge strane dobiti proverenu zamenu. Demiral je zasijao u dresu Sasuola, pa je skrenuo pažnju Stare dame, koja ga je otkupila za 18.000.000 evra. Sakupio je 32 nastupa u dresu Bjankonera, a upisao bi ih daleko više da nije bilo povreda. Važan je šraf turske reprezentacije, za koju je već upisao 24 nastupa. Istih je godina kao Romeru, sličnih fizikalija, mada je za pet centimetara viši od Argentinca, što mu može biti samo prednost. U Torinu su ga poredili sa legendarnim Paolom Monterom.

Tim iz Bergama je još jednom napravio sjajan posao, sve skupa je za Romera platio 20.000.000 evra, a pritom je odložio potencijalno plaćanje njegove zamene i izdatak od 35.000.000 evra za naredno leto.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.