Totenhem pobedio sa desetoricom i izbio na čelo Premijer lige

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 15:35

Totenhem pobedio sa desetoricom i izbio na čelo Premijer lige

Fudbaleri Totenhema pobedili su Luton u gostima u prvoj utakmici 8. kola Premijer lige i tako trenutno preuzeli čelo tabele ispred Mančester sitija i Arsenala.

Strelac jedinog gola na "Kenilvort Roudu" bio je Holanđanin Miki van de Ven u 52. minutu, i to kada su gosti igrali bez isključenog Bisume.

On je u roku od samo nekoliko minuta zaradio dva žuta kartona, drugi zbog simuliranja, i ostavio je ekipu "na cedilu".

Ali, "Pevci" ove sezone, pod trenerom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Postekogluom, za sada ne pokazuju svoj tradicionalni gubitinički karakter - čak i pobeđuju i kada su brojčano nadjačani.

Sve što su uspeli da promaše u prvom poluvremenu iz 12 udaraca ka golu rivala, nadoknadili su u tom ključnom 52. minutu, kada je Van de Ven bio najsnalažljiviji posle solo prodora Medisona.

Prethodno, još u prvom poluvremenu, Lutonu je poništen gol zbog igranja rukom njihovog igrača u kaznenom prostoru "Pevaca".

Imali su igrači Lutona još sijaest prilika za gol, i pre i naročito nakon pogotka Totenhema, ali je odbrana gostiju sve uspela da odbije i da posle dugo vremena izbije na čelo tabele.

Luton je skroz na suprotnom kraju tabele - sa samo jednom pobedom i jednim remijem u osam kola debitantske sezone među najboljim timovima Engleske.

Totenhem, uz Arsenal, ostaje neporažen posle osam rundi (skor 6-2-0).

Premijer liga, 8. kolo

Subota

Luton - Totenhem 0:1 (0:1)

Van de Ven 52

16:00 Barnli - Čelsi

16:00 Everton - Bornmut

16:00 Fulam - Šefild Junajted

16:00 Mančester junajted - Brentford

18:30 Kristal Palas - Notingem Forest

Nedelja

15:00 Brajton - Liverpul

15:00 Vest Hem - Njukasl

15:00 Vulverhempton - Aston Vila

17:30 Arsenal - Mančester siti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sa Azurne obale se vidi cela Liga 1 – minimalac Nice za čelo tabele

Izvor: B92, 07.Okt.2023

Fudbaleri Nice savladali su Mec u gostima rezultatom 1:0 (1:0) u utakmici 7. kola francuske Lige 1...Jedini gol na utakmici postigao je Alžirac Hičam Budaui, koji je već u 14. minutu rešio meč...U nastavku je Nica kontrolisala meč kroz posed, a Mec je jedinu pravu šansu da izjednači imao u 38....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.