Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2021, 17:06

Totenhem našao rezervu Kejnu: Raspucani bečki dvometraš od 17.000.000 evra

A još se ne zna da li će kapiten Engleske ostati u klubu

Totenhem ne zna hoće li predstojećeg leta uspeti da zadrži prvu zvezdu tima Harija Kejna, ali mu to ne smeta da razmišlja u pravcu koji podrazumeva njegov ostanak na novom Vajt Hart Lejnu. Sparsi uveliko traže centarfora koji će biti zamena neprikosnovenoj napadačkoj opciji, a na radaru im se pojavio Saša Kalajdžić koji blista u Štutgartu.

(1,97) Čelsi (3,45) Porto (3,90)

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />Procenjeno je u severnom Londonu da Karlos Vinisijus nije zadovoljio u skladu sa paprenom otkupnom klauzulom od preko 40.000.000 evra. Brazilac se već pomirio sa povratkom u Benfiku, a Pevci namirisali talentovanog špica srpskih korena za kojeg veruju da bi se vrlo brzo prilagodio ostrvskom fudbalu. Novija istorija pokazuje da Totenhem voli visoke napadače - Piter Krauč, Fernando Ljorente, Emanuel Adebajor, Pavel Pogrebnjak, Dimitar Berbatov, Frederik Kanute...

Sa okruglo dva metra Kalajdžić je ubitačan u igri glavom, ali partije za Štutgart ove sezone pokazuju da podjednako kvalitetno može da trese mreže kako desnom, tako i levom, slabijom nogom – sedam lopti je poslao u mrežu rivala glavom, pet desnicom, a tri levicom. Dakle, sakupio je 15 golova na 30 utakmica za Švabe, na to dodao i četiri asistencije. Na impresivan način je debitovao za Austriju, sa dva pogotka u remiju sa Škotskom, a potom je u narednom meču kvalifikacija za predstojeći Mundijal bio strelac i protiv Farskih Ostrva.

Totenhem će imati konkurenciju, jer Kalajdžića takođe želi Borusija iz Dortmunda. Engleski i nemački tim imaju vrlo sličnu situaciju pred sobom, jer ni Milioneri nisu sigurni da će uspeti da zadrže Erlinga Halanda i sledeće sezone, iako im je to glavni cilj. Neizvesna budućnost najkorisnijih igrača ne sprečava ni jedne ni druge da razmišljaju o “back up” opcijama, odnosno pomoćnicima svojih razbijača.

Kalajdžić bi kao vrlo mlad fudbaler (23) čije dovođenje ne bi trebalo da iziskuje više od 20.000.000 evra (tržišna vrednost 17.000.000), odnosno peti strelac Bundeslige, lako mogao da privuče još interesenata do letnje pijace.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.