Totenhem dobija novog vlasnika

Izvor: B92, 03.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Totenhem dobija novog vlasnika



Totenhem bi mogao da bude sledeći premijerligaš koji će dobiti novog vlasnika, po pisanju The Times-a.

Deonice kluba iz severnog Londonu su u protekla četiri meseca skočile 60 procenata nakon špekulacija oko finansijske situacije u klubu.

Podpredsednik kluba Pol Kemsli jedan je od mogućih kupaca i on je izrazio zainteresovanost za kupovinu 32,7 procenata kluba og Enika, kompanije za ulaganje u sport i najvećeg deoničara kluba. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kemsli je, veruje se, za neophodna sredstva za kupovinu, kontaktirao Majka Ešlija, koji je vlasnik Sports World-a,najvećeg prizvođača sportske opreme u Velikoj Britaniji.

Cena deonice juče je bila 1,23 evra, u septembru je bila 0,77 evra što znači da je vrednost Totenhema 113,8 miliona evra.

Ova vest je usledila nakon uspešne kupovine Aston Vile i Vest Hema. Liverpul je takođe blizu prodaje tajkunu iz SAD Džordžu Žiletu junioru koji je ponudio 682,5 miliona evra.

Mamuze su već nekoliko godina bile blizu prodaje ali visoka cena koju je odredio predsednik Danijel Levi do sada odbijala kupce.

Kemsli je odbio da komentariše ovu informaciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.