Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 14:23

Tošić pričao Rusima: Nisam imao gde, a igralo mi se, zato sam izabrao Kazahstan

„Potražiću svoj novac od Kineza preko FIFA“, kaže srpski fudbaler

Teško da je i Zoran Tošić verovao da će u 33. godini fudbalsku loptu goniti po terenima Kazahstana.

Posle sjajne karijere u CSKA, pa povratka u Partizan, levonogi as se otisnuo u Kinu, u Taižu, ali je ta epizoda bila baš – epizoda. Klub je nestao sa mape, a Tošić se našao u Tobolu iz Kazahstana.

Kako se to desilo, Tošić je ispričao ruskim medijima, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su ga pozvali povodom predstojećeg velikog derbija prvenstva Spartak – CSKA.

Kineski klub za koji sam igrao je proglasio bankrot. Prelazni rok je bio gotov skoro svuda i onda sam dobio ponudu Tobola. Nisam dugo razmišljao, jer sam želeo da nastavim karijeru, hteo sam da igram. Imam prijatelja u kazahstanskoj ligi koji mi je rekao da je to klub koji se bori za titulu. I to je bilo ono što mi je trebalo, jer svi klubovi za koje sam igrao su se borili za trofeje. Dodatni je bonus što ovde svi govore ruski. U Kazahstanu sam tek nekoliko dana, a već se osećam kao kod kuće“, pričao je Tošić.

Otkrio je srpski as da mu je kraj pokvario boravak u Kini.

Imao sam ugovor na još godinu dana. Sve je bilo super prve godine, a onda se sve preokrenulo. Već sam angažovao advokata i sad ću preko FIFA potražiti svoj novac“.

Pitanja su potom prešla na ruski derbi Spartak – CSKA. Tošić je igrajući za Armejce postigao pet golova protiv crveno-belih.

Pamtim svaki od tih mečeva. Ali, najviše onaj odigran 28. aprila 2012. jer mi je tog dana bio rođendan, a postigao sam dva gola. I kada smo igrali prvi put na njihovom novom stadionu pobedili smo 4:0 i bio sam jedan od strelaca. Neverovatne emocije! Oduvek su me privlačile takve utakmice. Pre toga sam igrao derbije Partizan – Crvena zvezda, tako da sam dobro znao šta me čeka“.

Na pitanje koji je derbi strastveniji, moskovski ili beogradski, Tošić je rekao:

Slični su po emocijama. Ali, ja sam i dalje đak Partizana i mečevi sa Zvezdom su mi bili teži, rezultat je uvek zavisio od sitnih detalja. A, u moje vreme CSKA je često pobeđivao Spartak, bili smo jači pa su i utakmice bile lakše“, priznao je Zoran Tošić.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.