Tošak OŠTRO o slučaju Bejl: Gadi mi se!

Izvor: Mondo, 30.Jul.2019, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tošak OŠTRO o "slučaju Bejl": Gadi mi se!

Nekadašnji selektor Velsa, u dva navrata i trener Reala, kritikovao je asa iz svoje zemlje zbog situacije koja je nastala u trofejnom madridskom klubu.

Već nekoliko nedjelja traje trakavica oko najveće velške zvijezde - Real ne želi Bejla, što je trener Zinedin Zidan jasno rekao u javnosti, ali ne može ga se riješiti zbog njegove visoke plate koju bi mu uskoro mogli i smanjiti.

"Zaista bi bilo užasno da mu platu smanje na 160 hiljada evra sedmično. Zaista >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne znam kako bi preživio s tim. Čovjek ima porodicu i dvoje djece. Rastužuje me sve to i gadi mi se cijela ova situacija",rekao je Tošak.

Dodao je da bi Bejl trebao konačno u javnosti otvoreno reći šta misli o cijeloj situaciji.

"I on ništa ne govori. Ništa. Samo preko svog menadžera. Vrlo sam tužan u šta se fudbal koji volim pretvorio, tužan sam i gadi mi se", kazao je 70-godišnji stručnjak.

Foto: Gulliver/Getty images, Bryn Lennon

Kritikovao je Velšanina i zbog toga što nije naučio španski, iako je u Realu od 2013. godine.

"Daj, Gerete, napravi intervju, izjasni se o svemu. Već si šest ili sedam godina u Madridu, a ne govoriš španski. To je uvreda za ljude za koje radiš. Uvijek bar pokušaš naučiti jezik kluba u koje igraš, a ako pogriješiš u početku, oprostiće ti. Ali on ima druge ljude koji u javnosti govore za njega, Ne, ne i ne!", rekao je Tošak u intervjuu na radio Bi-Bi-Si (BBC).

Bejl nije otputovao s Realom na turnir u Minhen nakon što je njegov prelazak u Kinu blokirala uprava madridskog kluba.

Sve je već bilo dogovoreno između Velšanina i Điangsu Suninga, ali je predsjednik Reala Florentino Perez blokirao transfer u posljednjem momentu nakon što je tražio odštetu od Kineza.

Bejl je karijeru počeo u Sautemptonu nakon čega je prešao u Totenhem Hotspur, odakle je 2013. godine potpisao za Real Madrid za koji je upisao 155 nastupa i postigao 78 golova. Za reprezentaciju Velsa je odigrao 77 utakmica i postigao 31 pogodak.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.