Toronto i Siakam pred razlazom

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 00:13

Toronto i Siakam pred razlazom

Američki mediji kažu da će Toronto Reptorsi biti prinuđeni da trejduju Paskala Siakama do 8. februara, kada za to ističe poslednji dan.

Sa Siakamom, Reptorsima problem predstavlja činjenica da najboljem košarkašu na leto ističe ugovor kada će postati ograničeno slobodan igrač.

To znači da će iz te pozicije moći da bira nove poslodavce, po svom nahođenju, međutim iz ugla Toronta to je opcija koja se kosi sa njihovim interesima.

Zbog toga se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve više piše i priča o trejdu koji bi se mogao realizovati već početkom drugog meseca u godini. Reptorsi žele da isposluju za sebe najbolje trejdom svog najkorisnijeg igrača.

Toronto bi, ipak, najviše profitirao ako bi Siakam produžio saradnju, što je i dalje opcija, međutim čini se da on više gleda ka drugim destinacijama.

Ekipa koju sa klupe vodi srpski trener Darko Rajaković nedavno je trejdovala Onunobija, Ačiuvu i Flina, a zauzvrat od Njujorka dobila Ar Džej Bereta i Imanuela Kviklija.

U danima koji su usledili nakon tog trejda već je počelo da se priča i o novom - ovog puta sa najboljim igračem kao centralnim delom tog posla.

Siakam je čitavu svoju NBA karijeru u Reptorsima - od 2016. godine.

Ove sezone beleži 22,4 poena, 6,6 skokova i 4,9 asistencija u proseku po meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.