Torino  Empoli odloženo za 5. maj

Izvor: B92, 24.Mar.2015, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torino " Empoli odloženo za 5. maj

Utakmica 34. kola italijanske Serije A izmedju Torina i Empolija odložena je u utorak za 5. maj.

Prvobitno je bilo planirano da se odigra dan ranije, na 66. godišnjicu avionske nesreće u kojoj je poginuo ceo tim Torina.

Ovu odluku saopštila je italijanska Serija A.

Torino u Seriji A, posle 28 odigranih utakmica, trenutno zauzima sedmo mesto sa 39 bodova.

Avion koji je prevozio fudbalere Torina iz Lisabona, sa prijateljske utakmice protiv Benfike, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srušio se 4. maja 1949. godine u 17.05, kada je udario u baziliku na brdu pored Torina, zbog loših vremenskih uslova. U nesreći je poginula 31 osoba, uključujući i 18 fudbalera i dva trenera kluba.

U to vreme, tada popularni "Veliki Torino" je vodio na tabeli i bio na korak od osvajanja pete uzastopne titule šampiona.

Posle nesreće čelnici lige su dodelili Torinu titulu šampiona i juniorski tim je igrao poslednje četiri utakmice u prvenstvu.

Torino je nakon toga tek 1976. godine ponovo osvojio titulu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.