Tores obradovao Vankuver

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Jun.2011, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tores obradovao Vankuver

Osim što imaju možda i najbolji tim u ligi, oklopnicima Vankuver Kanaksa očigledno je suđeno da 93. sezonu NHL završe kao osvajači velikog srebrnog pehara Stenli kupa. U prvom meču velikog finala plej – ofa Kanaksi su na ledu svoje „Rodžers arene“ dočekali Boston Bruinse i posle iscrpljujuće rovovske borbe slavili sa 1:0 i to golom Rafija Toresa 19 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene.
Akcija je započela odbranom golmana Roberta Luonga. Na polovini je došla do >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Janika Hansena, koji je na krilu proigrao Rajana Keslera. Ovaj je preciznim pasom uposlio usamljenog Rafija Toresa, koji je bukvalno u poslednjem napadu na meču savladao odličnog Timotija Tomasa. Inače, kako se i moglo pretpostaviti, prvi meč velikog finala plej – ofa obeležili su golmani. Sa 36 odbrana čuvar mreže Kanaksa Roberto Luongo stigao je do četvrtog šut – auta u doigravanjima, ukupno 59. u karijeri, dok je njegov kolega na golu Bostona Tim Tomas zaustavio 33 udarca upućena ka njegovom golu, što ipak Medvedima nije bilo dovoljno za pobedu.
Naredni meč an programu je u noći između subote i nedelje takođe na ledu „Rodžers arene“ u Vankuveru.
Rezultat: Vankuver – Boston 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) (skor u seriji 1 – 0).




Zvezde večeri


o Roberto Luongo (Vankuver) 36 odbrana
o Tim Tomas(Boston) 33 odbrane
o Rafi Tores (Vankuver) gol

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Kanaksi poveli u Stenli kupu

Izvor: B92, 02.Jun.2011

Počela je finalna serija NHL šampionata, a prvu rundu u borbi za Stenli kup Vankuver Kanaksi su dobili minimalnim rezultatom protiv Boston Bruinsa...Meč u kojem su briljirala dva golmana odlučen je 19 sekundi pre kraja kada je Rafi Tores savladao odličnog Tima Tomasa...Utakmica broj dva igra se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.