Topovi zagrmeli u Mančesteru na radost Čelsija: Arsenal srušio Siti

Izvor: Blic, 18.Jan.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Topovi" zagrmeli u Mančesteru na radost Čelsija: Arsenal srušio Siti

Navijači Arsenala konačno su dočekali da se raduju posle jednog derbija Premijer lige, pošto su "tobdžije" u 22. kolu kao gosti napravile iznenađenje i u režiji Santija Kazorle srušile Siti u Mančesteru sa 2:0.

Nakon prošlogodišnje goleade i slavlja "građana" sa 6:3 pojedini su očekivali reprizu, ali su dobili potpuno suprotnu predstavu. Engleski prvak je bačen na kolena, a Arsenal je podsetio na neke partije iz slavnih dana, vratio se u trku za Ligu šampiona i ujedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << omogućio gradskom rivalu Čelsiju da na vrhu tabele odmakne Sitiju pet bodova.

Odbrana "tobdžija" nije imala mnogo posla u prvom poluvremenu, golman David Ospina lako je hvatao sve lopte i poručio kolegi Šćešnom kako će verovatno još čekati šansu na klupi. Puleni Arsena Vengera strpljivo su čekali svoju priliku i dočekali je u 23. minutu kada je Vensan Kompani u svom kaznenom prostoru oborio Naća Monreala i skrivio penal.

Odgovornost je preuzeo Santi Kazorla i sa bele tačke pogodio desni ugao za vođstvo, i istakao kandidaturu za junaka meča. Siti je početkom drugog poluvremena silovito krenuo po izjednačenje, "gol je visio u vazduhu", ali su Mertesaker i Košćelni uspešno zaustavljali pokušaje Silve, Navasa, kasnije i rezervista Jovetića i Džeka, a najopasnije bilo je prilikom udarca Aguera koji je Ospina paradom prosledio u korner.

Iako su "građani" vršili inicijativu u tim trenucima, plavi deo Mančestera utihnuo je po drugi put u 67. minutu. Jovetić je zaustavio kontru, Kazorla je idealno izveo prekid iskosa sa leve strane, a Žiru kaznio očajnu reakciju domaće odbrane i glavom bez skoka spustio loptu u donji levi ugao za 2:0.

Kazorla se potom i poigravao sa čuvarima, prolazio slalomom kroz sredinu i sa još nekoliko sjajnih poteza pokazao svu nemoć Sitija na ovoj utakmici. Arsenal je tako odneo ceo plen sa vrlo neugodnog gostovanja i popeo se na peto mesto sa 39 bodova, jednim manje od Mančester junajteda i tri manje od Sautemptona.

Premijer liga, 22. kolo:

Subota:

Aston Vila - Liverpul 0:2 (0:1)

(Borini 24, Lambert 79)

Barnli - Kristal Palas 2:3 (2:1)

(Mi 12, Ings 16 - Gejl 28, 87 Pančon 48)

Lester - Stouk 0:1 (0:0)

(Krkić 63)

KPR - Mančester junajted 0:2 (0:0)

(Felaini 58, Vilson 90+4)

Svonsi - Čelsi 0:5 (0:4)

(Oskar 1, 34, Košta 20, 34, Širle 79)

Totenhem - Sanderlend 2:1 (1:1)

(Vertongen 3, Eriksen 88 - Larson 31)

Njukasl - Sautempton 1:2 (1:1)

(Gufran 29 - Elia 14, 62)

Nedelja:

Vest Hem - Hal 3:0 (0:0)

(Kerol 49, Amalfitano 69, Dauning 72)

Mančester siti - Arsenal 0:2 (0:1)

(Kazorla 24pen, Žiru 67)

Ponedeljak:

21:00 Everton - VBA

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.