Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2021, 20:43

"Topla" dobrodošlica za Liverpul: Iznad Eland rouda se vijori #SAYNOTOSUPERLEAGUE

Hiljade navijača na ulicama, Geri Nevil ima predlog za fudbalere Lidsa

Ne stišava se bura širom Evrope oko formiranja Superlige - takmičenja zatvorenog tipa u kojem 12 najbogatijih evropskih klubova želi da se odmetne od ostatka konkurencije na Starom kontinentu. UEFA i FIFA prete rigoroznim sankcijama, a navijači su posebno revolitrani. Tako su hiljade ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu izašle na ulice pre duel Liverpula i Lidsa u okviru Premijer lige (21.00), >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odlučno se protive ideju koja je ozbiljno uzdrmala fudbalsku javnost, pa su se sa brojnim transparentima okupili i oko Eland Rouda, dok iznad stadiona leti avion sa jasnom porukom - reci ne Superligi.

21.00: (4,60) Lids (3,70) Liverpul (1,77)

Među najglasnijima su navijači aktuelnog prvaka Engleske, koji su i na zidinama Enfila jasno poručili klubu kako su prihvatili odluku za pridruživanje Evropskoj Superligi. Otišli su i korak dalje, preplavili ulice u Lidsu oko stadiona engleskog premijerligaša, a postarali su i da igrači i članovi Liverpula dobiju jasnu poruku tokom utakmice, kako iznad stadiona preleće avion sa transparentom #SAYNOTOSUPERLEAGUE.

A plane with a “SAY NO TO SUPER LEAGUE” banner flies over Elland Road ahead of Leeds v Liverpool, as thousands of fans chant “f*ck off to the Super League.”

The fans are making their feelings known. ???????????????? pic.twitter.com/WJWsr8uT5m

Hundreds of fans protesting outside Elland Road. ‘F*** the Super League’ is the chant. Followed by ‘six greedy bastards.’ #LFC #LUFC pic.twitter.com/CVrntEeKjV

Jasnu poruku poslali su i fudbaleri Lidsa, koji su na zagrevanje izašli u majicama sa sledećim natpisom: "Dokažite se na terenu. Fudbal je za navijače".

Leeds United goalkeepers out to warm up in their t shirts pic.twitter.com/qJeTeKTRar

Geri Nevil je među prvima osudio potez velike šestorke (Liverpul, Mančester junajteda, Arsenal, Totenhem, Čelsi i Mančester Siti), a pred večerašnji susret je poručio fudbalerima Lidsa da se sklone sa terena i izabranicima Jirgena Klopa dozvole da postižu golove do mile volje.

"Igrači Lidsa bi trebalo da se sklone sa strane i dozvole im da postižu golove. Oni ne žele da se takmiče".

Leeds players should walk to the side of the pitch and just let them keep scoring ! They don’t want competition.... https://t.co/PpLLZhwW1C

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.