Topić treći na gran priju u Solunu

Izvor: B92, 11.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Topić treći na gran priju u Solunu

Srpski skakač u vis Dragutin Topić osvojio je treće mesto na atletskom gran pri mitingu u Solunu uz najbolji rezultat u sezoni, sa preskočenih 2,28 metara.

Topić je osvojio treće mesto pošto je iza sebe ostavio i jednog Ivana Uhova, dvoranskog prvaka Evrope, koji je tokom zimske sezone preskočio visinu 2,40, a tokom leta je već dva puta leteo preko visine 2,34 metara. Ispred srpskog reprezentativca plasirali su se Rus Aleksej Dmitrih sa rezultatom 2,33 i Čeh Jaroslav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Baba sa preskočenih 2:31 metara.

"Potvrdio sam 'B' normu za Svetsko prvenstvo u Berlinu i to je ono što je najvažnije. Preskočio sam ovu visinu iz prvog pokušaja i to mi je donelo treće mesto u konkurenciji 12 sjajnih skakača. Pored mene još sedmorica su bila uspešna na visini 2,28 metara", rekao je Topić.

Topić je redom napadao visine 2,15, pa 2,20, zatim 2,24 i na kraju 2,28 metara.

"Ovde je bio i bugarski stručnjak Pomaški sa kojim se često konsultujem. Dogovorili smo se da redom napadam visine i sve sam preskočio iz prvog pokušaja. Kada se ova poslednja visina savlada na nekom velikom takmičenju iz prvog pokušaja, to po pravilu znači ulazak u finale i zato sam prezadovoljan. Pokazao je starac da još nema klimave zube, da još može da ujede", našalio se 38-godišnji as.

Srpski rekorder sa preskočenih 2,38, bio je zadovoljan jer je ostvario odličan plasman u veoma jakoj konkurenciji.

"Pored togašto su ovde bili praktično svi koji vrede i koji će se naći na zaletištu u Berlinu, ovde sam pobeduio većinu onih koji će se naći u Peskari na Mediteranskim igrama", istakao je Topić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.